گزارش بازدید وب سایت :

کاربران آنلاین : ۵ نفر

تعداد بازدید های امروز : ۳۹ مورد

تعداد بازدید های دیروز : ۴۱۹ مورد

تعداد بازدید های هفته : ۲۶۱۱ مورد

تعداد بازدید های کل : ۱۱۱۰۰۵۳ مورد

پر بازدید ترین روز : ١٤٠٢/١١/١٣ - ۱۳۳۸ مورد

دیابت


افرادديابتي ميتوانندازبيماريهاي جدي پا که منجربه قطع پا و يا انگشتان گردد،جلوگيري کنند. بين 50 تا 70 درصدمواردقطع اندامهاي تحتاني دربيماران مبتلابه ديابت انجام ميشود. مراقبت ازپابراي هر بيمارديابتي اهميت فراواني دارد.

 

   هر بيمار ديابتي بايد قندخون خود را با دقت کنترل کندچون کنترل روزانه آن از عوارض و مشکلات جدي پا جلوگيري ميکند. براي پيشگيري از بروز اين مشکلات بايد مراقبتهاي پيشگيري کننده به بيماران آموزش داده شود.                                                   

 بنابراين توصيه هاي ذيل جهت بيماران ديابتي ارائه ميشود :

 

۱- کنترل روزانه پاها:

احساس درد در بيماران ديابتي متناسب با گذشت زمان از بين ميرود. بيماران بايد پاهاي خود را روزانه کنترل کنند که مبادا زخم، برش و التهاب ‏بين انگشتان ايجاد شود و اين کار را جزو عادات روزانه قراردهند. اگر بيمار بدليل پيري و يا ناتواني نمي تواند اين کار را انجام دهد،اعضاي خانواده اش مي توانند اينکار را انجام دهند.

2- شستن روزانه پاها:

بيمار بايد هميشه پاهاي خود را با آب ولرم بشويد. قبل از دوش گرفتن بايد آب را امتحان کند که مباداخيلي داغ باشد. بعد از دوش گرفتن بهتر است پاها خشک شوند و بيمار مطمئن شود که بين انگشتان وي خشک است و محيطي براي رشد قارچها بين انگشتان وجود ندارد.

3-محافظت پا از سرما و گرما :

بيمار ديابتي بايد پاهاي خود را از تماس با بخاري اجاقگاز ،رادياتور و آتش دور نگهدارد. براي جلوگيري از آفتاب سوختگي در ساحل دريا از پماد ضدآفتاب استفاده کند.  به هنگام حمام و سونا از کفش يا دمپايي مناسب استفاده کند.

4- جلوگيري از خشکي پوست پا:

براي نرم نگهداشت پوست پا از ژل، کرم و يا محلول مناسب استفاده شود تا از خشکي آن جلوگيري گردد. بايد ازماليدن کرم و يا ژل بين انگشتان اجتناب کرد زيرا ممکن است باعث رشد قارچ بين انگشتان گردد.       

5- کوتاه کردن ناخن ها:

بيمار ديابتي بايد در کوتاه کردن ناخن ها دقت کند. ناخن ها بايد بصورت عرضي و مستقيم کوتاه شوند و گوشه هاي آن کوتاه نگردد. اگر ناخن زخمي شده و يا زير پوست رفته باشد ، بايد با پزشک معالج مشورت کند.

6- پوشيدن کفش و جوراب مناسب :

بيمار ديابتي بايد همواره از کفش و جوراب مناسب استفاده کند. زيرا ممکن است به هنگام راه رفتن چيزي به پاي وي آسيب رساند. همچنين پوشيدن جوراب و کفش از ايجاد زخم و عفونت جلوگيري  ميکند.

ازجوراب هاي سفيد و تميز استفاده کند و از پوشيدن جوراب هايي که کش محکم دارند ،    خودداري کند.

7- برخورد مناسب با ميخچه پا:

اگر در پاي بيمار ديابتي ميخچه ايجاد شود، بايد در اولين فرصت با پزشک معالج خود مشورت کند تا بهترين درمان انجام شود. ميتوان بعد از حمام يا دوش گرفتن از سنگ پا استفاده کرد ولي استفاده از داروهاي اسيدي يا اشياء برنده جهت از بين بردن ميخچه ممنوعيت دارد، زيرا اين کارخود باعث آسيب پوستي مي شود.

8- حفظ جريان خون پا:

بيمار ديابتي دو يا سه بار در روز انگشتان پا را به مدت پنج دقيقه حرکت دهد و مفصل زانو را به سمت بالا و پايين ببرد. اين کار موجب جريان خون در پاها و جلوگيري از رکود آن است. وقتي روي صندلي مي نشيند زير پايش چيزي بگذارد تا بالاتر از سطح زمين قرارگيرد.

9- ورزش:

بيمار ديابتي بايد از ورزش هايي مانند پرش،دويدن و..... خودداري کند وبه انجام ورزش هايي مثل دوچرخه سواري وشنا بپردازد تا آسيبي به پاها وارد نشود.

10- کنترل عوامل خطرساز:

قندخون، کلسترول و فشار خون همواره بايد کنترل شوند تا بيمار ديابتي از بروز مشکلات بعدي پيشگيري کند. برنامه مراقبت از پاها جزو مهمترين برنامه هاي بيمار است و بايد در اجراي آن دقيق و کوشا باشد.

 

 

 

 

 

 

 

سلامت باشید

 

 









جستجو
مسابقه هفته بسیج (۲۷۹۹۲ بازدید)
تجهیز اتاق عمل (۶۷۹۴ بازدید)
دوره بازآموزی (۵۹۷۸ بازدید)

برای مشاهده اوقات شرعی کلیک نمایید ...