parcham اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیّت ملی
  • // - 11:16
  • - تعداد بازدید: 64
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZQs

هشدار مدیرگروه سلامت جمعیت،خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه: الگوی مصرف مواد مخدر در جامعه به سمت مواد بسیار پر خطر پیش می رود

مدیرگروه سلامت جمعیت،خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه نسبت به تغییر الگوی مصرف مواد مخدر در جامعه به سمت مواد بسیار پر خطر هشدار داد.

به گزارش « وب دا » دکتر « مریم پورآدینه» گفت: شیشه،بیتی،برنز و نخ،جیب ، تینا و اکستازی از مواد مخدر جدید می باشند که بدون دود و بسیار اعتیاد آور و آسیب زننده هستند.



به گفته وی شیشه  محرک قوی اعصاب است و این روزها برخی از فروشندگان لباس و اجرا کنندگان شوهای لباس خانگی با اتصال به شبکه های فروش مواد مخدر ، زنان به ویژه دختران را به مصرف شیشه برای رسیدن به اندامی متناسب تشویق می کنند؛ این ماده به شکل پودر سفید، بدون رنگ ، بدون بو و تلخ است که بشدت اعتیاد آور است .



دکتر «پورآدینه» ادامه داد: بی تی محصول کشور هندوستان است و نحوه استعمال و اثرات آن نیز همانند ماده مخدر ناس است که در بسته های سبز رنگ ، طعم انواع میوه ها به مردم خصوصاً جوانان عرضه می شود .



وی عنوان کرد :دو ماده مخدر جدید و خطرناک بنام برنز و نخ که از گروه مواد مخدر روانگردان به تازگی وارد کشور شده اند باعث خروج از هوشیاری ، اختلال در شناسایی ، نزدیک دیدن بلندی ها و فاصله های دور یعنی کوتاه دیدن ارتفاعات و تشخیص ندادن خانواده از دیگران می شوند که از ابتدایی ترین آثار این دو ماده است .



به گفته وی متاسفانه اخیراً در برخی محافل محرک هایی با نام جیب و تینا با هدف بیدار ماندن برای ساعات طولانی و تخلیه انرژی بدون وقفه مورد توجه قرار می گیرد که این مواد بصورت تدخینی استعمال می شود و شکلی از مت آمفتامین متبلور است که بدون رنگ و بو به شکل یخ ، سنگ یا سنگ کوارتز می باشد .



وی افزود : اکستازی نیز اولین بار توسط شیمی دانان زیر زمینی ( غیر قانونی ) ساخته شد و بصورت پودر، قرص و کپسول وجود دارد و بصورت خوراکی و در برخی مواقع نیز استنشاقی مصرف می شود این دارو ترکیبی از اثرات محرک و توهم زا را داراست و بصورت افراطی سبب ایجاد انواع احساسات می گردد .



به گفته مدیرگروه سلامت جمعیت،خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه ؛ اعتیاد یعنی وابستگی به مواد به گونه ای که کاملاً مضر به حال شخص و اجتماع است .



وی در ارتباط با مراحل اعتیاد خاطر نشان کرد: مرحله آشنایی با تشویق دیگران (مخصوصاً دوستان ناباب) یا از روی حس کنجکاوی خود فرد شروع می شود .



وی مرحله شک و تردید را مرحله ای می داند که فرد به مبارزه با امیال خود می پردازد و در صورت ادامه مصرف در مرحله شک و تردید فرد به مرحله اعتیاد واقعی می رسد و در این مرحله پدیده تحمل باعث می شود که فرد به مرور زمان بر میزان مصرف خود بیفزاید .



دکتر پور آدینه در ارتباط با پیامد های اعتیاد افزود: ناراحتی های عصبی ، اضطرابی ، بی قراری ، افسردگی ، طرد شدن از سوی خانواده و بستگان و ... پیامد های روانی و شخصیتی این بیماری هستند.



وی تاکید کرد :افزایش بزهکاری و انحراف اجتماعی ، عدم توانایی  تامین مالی و زیان های اقتصادی و تاثیر آن بر درآمد کشور ، افزایش هزینه های جامعه ، تحلیل نیروهای انسانی و.... پیامد های اجتماعی  اقتصادی اعتیاد به شمار می روند.


  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 561
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید