از شایع ترین بیماری های سالمندان که تاکنون شناخته شده است بیماری آلزایمر می باشد. مطالعات فراوانی که در زمینه ورزش و تحرک صورت گرفته ، حاکی از این است که ورزش موجب جلوگیری از پیرشدن مغز می شود، بر اساس پژوهش علمی جدیدی که انجام شده است به این نتیجه رسیده اند که کاهش خطر مبتلا شدن به بیماری آلزایمر با فعالیت های فیزیکی رابطه بسیار نزدیکی دارند و بزرگسالان با سن بالاتر که از نظر فیزیکی فعالترند به شکل قابلتوجهی نسبت به افراد دیگر کمتر در معرض بیمارى آلزایمر پیشرفته قرار دارند.
همچنین تحقیقات نشان داده که فعالیتهای فیزیکی همچنین میتواند هشیاری عمومی و تعادل را افزایش دهد و افرادی که مبتلابه بیمارى آلزایمر هستند اما ازنظر فیزیکی همچنان فعال و پرتحرک هستند بهتر میتوانند فعالیتهای روزمره خود را انجام دهند در مقایسه با مبتلایان به بیمارى آلزایمر که فعالیت کمتری دارند.
برای استفاده حداکثری از فواید ورزش و تحرک بزرگسالان ، تحرکهای ساده روزمره و قدم زدن عادی کافی نیست. افراد نیاز دارند تا خود را سطح تمرین با شدت معتدلتر قرار دهند.
متخصصان هنوز به اندازه کافی اطلاعات ندارند تا یک تمرین دقیق برای پیشگیری یا درمان بیمارى آلزایمر ارائه دهند. اما هم اکنون بهترین پیشنهاد برای سالمندان برای افراد ۶۵ سال به بالا این است که سالمندانی که تندرست و سالمتر هستند باید دستکم ۱۵۰ دقیقه از فعالیتهای هوازی متعادل را هر هفته انجام دهند و فعالیتهای کششی عضلات را ۲ روز یا بیشتر در هفته انجام دهند. این فعالیتهای متعادل میتواند بر اساس وضعیت جسمی شخص تا ۷۵ دقیقه فعالیتهای شدید افزایش یابد یا حتی ترکیبی از این دو.

سرکار خانم فهیمه حبیب منش کارشناس مسئول آموزش سلامت شبکه بهداشت و درمان راز و جرگلان
