parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/07/28 - 09:28
  • - تعداد بازدید: 62
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZU23
استادیار مغز و اعصاب کودکان در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی:

انجام ام آر آی برای کودکان مبتلا به صرع باید با دقت بیشتری انجام شود

استادیار مغز و اعصاب کودکان در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه روش های تصویربرداری به‌عنوان یک ابزار کلیدی در شناسایی علت صرع در کودکان، محسوب می‌شود. MRI به دلیل توانایی‌های بالای تشخیصی‌اش، به‌خصوص در تعیین اتیولوژی صرع، بر سایر روش‌ها ارجحیت دارد، اعلام کرد: اما طبق مطالعه انجام شده، به نظر می رسد برای انجام این تصویر برداری باید موارد به دقت انتخاب وmri در افرادی انجام شود که یافته های غیر طبیعی در معاینات فیزیکی، شواهد نقایص نورولوژیک کانونی یا ناهنجاری های کانونی در EEG دارند.

 

دکتر میثم بابایی در گفت و گو با وبدا، با بیان اینکه صرع یکی از مشکلات عصبی شایع در کودکان است که در مقایسه با بزرگ‌ترها، بیشتر مشاهده می‌شود، افزود: این بیماری مزمن و ناتوان‌کننده نه تنها بر کیفیت زندگی کودک تأثیر می‌گذارد، بلکه برای والدین نیز منبع نگرانی‌های فراوانی است. بر اساس آمار، حدود 40 درصد از موارد صرع در کودکان به درمان‌های متداول پاسخ نمی‌دهند و به این ترتیب، نیاز به رویکردهای تشخیصی دقیق‌تر و موثرتر آشکار می‌شود.

 

وی با بیان اینکه روش های تصویربرداری به‌ عنوان یک ابزار کلیدی در شناسایی علت صرع در کودکان، محسوب می شود، اضافه کرد: ام آر آی به دلیل توانایی‌های بالای تشخیصی‌اش، به‌خصوص در تعیین اتیولوژی صرع، بر سایر روش‌ها ارجحیت دارد. با این حال، در زمینه استفاده از این تکنیک، چالش‌هایی نیز وجود دارد.

 

دکتر بابایی افزود: به عنوان مثال، به دلیل استفاده از داروهای آرام‌بخش و در برخی موارد بیهوشی برای انجام MRI، این داروها می‌توانند عوارض خاصی برای کودکان و نوجوانان به همراه داشته باشند. همچنین، در بسیاری از موارد، داروهای مربوطه به‌طور محدود یا غیر قابل دسترس در کشور ما هستند.

 

استادیار مغز و اعصاب کودکان خاطرنشان کرد: در این مطالعه میزان شیوع ضایعات پاتولوژیک در MRI کودکان مبتلا به صرع 7/17 درصد بود. میزان شیوع ضایعات MRI در کودکان دارای صرع در مطالعات مختلف از 16 درصد تا 74 درصد متغیر بوده است.

 

وی عنوان کرد: با در نظر گرفتن این که مدالیته MRI هزینه بالایی برای بیماران دارد و اینکه درصد کمی از بیماران در نتیجه انجام این تصویربرداری از رویکرد متفاوتی به بیماری خود بهره خواهند برد، به نظر میرسد برای انجام این تصویر برداری باید موارد به دقت انتخاب شوند و   MRIدر افرادی انجام شود که یافته های غیر طبیعی در معاینات فیزیکی، شواهد نقایص نورولوژیک کانونی یا ناهنجاری های کانونی در EEG دارند. به علاوه، کمک گرفتن از EEG پیش از انجام MRI برای داشتن فرضیه از محل ضایعه کانونی بیمار و در نتیجه توجه بیشتر رادیولوژیست به محلی که پزشک برای صرع بیمار متصور است، میتواند تشخیص ضایعه را محتمل تر کند.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 49699
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید