اجرای بررسی ملی الگوی مصرف مواد غذایی و وضعیت تغذیه ای خانوار و فرد
در راستای اجرای بررسی ملی الگوی مصرف مواد غذایی و وضعیت تغذیه ای خانوار و فرد در سطح کشور ، طرح مذکور در شهرستان گرمه در روستای دشت و شهر درق برگزار گردید.
شهسواری ، کارشناس مرکز بهداشت شهرستان گرمه، با اعلام این مطلب، گفت ،عملیات میدانی طرح بررسی الگوی مصرف مواد غذایی در دو مرحله از ابتدای زمستان سال جاری و فصل بهار سال آینده در 3 خوشه (12 خانوار) در سطح شهرستان اجرا خواهد شد .
دادههای الگوی مصرف مواد غذایی خانوار توسط مراجعه دو نفر کارشناس تغذیه به عنوان پرسشگر طرح که در دو روز غیرمتوالی به درب منازل خانوارهایی که به صورت تصادفی توسط مرکز آمار ایران انتخاب شدهاند، جمعآوری میشود. در این دو روز علاوه بر فهرستبرداری از خانوارها، چهار خانوار را تنسنجی میکنند و ضمن توقف یک تا دو ساعته در هر خانوار پرسشنامههایی که شامل سوالاتی درباره غذاهای مصرفی و توزین اقلام غذایی مصرفی است را تکمیل میکنند.
وی هدف از اجرای طرح را شناسایی جمعیتهای در معرض ناامنی غذایی، شناسایی عوامل خطر تغذیهای مرتبط با بیماریهای غیرواگیر، بررسی تغییرات الگوی مصرف مواد غذایی و استفاده از اطلاعات این بررسی جهت برنامهریزیهای کلان به منظور بهبود وضعیت تغذیهای در خانوارهای ایرانی کشور دانست.
لازم به ذکر است آخرین بررسی الگوی غذایی خانوارها در سالهای 81-79 در کشور انجام شده است.