parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/05/07 - 06:14
  • - تعداد بازدید: 71
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZJxk
روز را با انرژی و سلامت شروع کنید؛

اهمیت مصرف پروتئین در صبحانه

نسرین علیزاده، مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، با اشاره به اهمیت تغذیه مناسب در وعده صبحانه گفت: مصرف پروتئین در ابتدای روز نقش مهمی در تنظیم اشتها، کنترل قند خون و افزایش تمرکز روزانه دارد و توصیه می‌شود خانواده‌ها برای گروه‌های سنی مختلف به دریافت کافی پروتئین در صبحانه توجه ویژه داشته باشند.

علیزاده در گفت و گو با وبدا با بیان اینکه مصرف پروتئین در وعده صبحانه، یکی از اصول مهم برای شروع یک روز پرانرژی و با تمرکز بالا به شمار می‌رود، عنوان کرد: پروتئین باعث ایجاد حس سیری طولانی‌تر، تعادل قند خون، بهبود عملکرد مغز و افزایش تمرکز می‌شود. برخلاف صبحانه‌های پرکربوهیدرات مانند نان سبوس دار و مربا یا بیسکوئیت که پس از مدت کوتاهی احساس گرسنگی ایجاد می‌کنند، ترکیب این وعده با منابع غنی از پروتئین، به تثبیت قند خون و کاهش ریزه‌خواری در طول روز کمک می‌کند.

 

منابع غذایی تأمین‌کننده پروتئین صبحگاهی

وی با اشاره به اینکه منابع متنوعی برای تأمین پروتئین در صبحانه وجود دارد. ادامه داد: تخم‌مرغ (به ویژه سفیده)، لبنیات کم‌چرب مانند پنیر و ماست، حبوباتی مانند عدسی، کره بادام‌زمینی، مغزها گزینه‌های مناسبی هستند. ترکیب این مواد با سبزیجات و نان سبوس‌دار، یک صبحانه کامل و متعادل ایجاد می‌کند.

 

میزان مورد نیاز برای گروه‌های سنی مختلف

این مسئول با بیان اینکه میزان نیاز به پروتئین در صبحانه بسته به سن، جنس و سطح فعالیت افراد متفاوت است. اضافه کرد: کودکان ۷ تا ۱۲ سال حدود ۱۰ تا ۱۵ گرم، نوجوانان ۱۵ تا ۲۰ گرم، بزرگسالان ۲۰ تا ۲۵ گرم و سالمندان نیز حداقل ۲۰ گرم پروتئین در این وعده نیاز دارند. این میزان می‌تواند از طریق ترکیب چند ماده غذایی در یک وعده تأمین شود؛ مثلاً دو عدد تخم‌مرغ و یک لیوان شیر کم‌چرب تقریباً ۲۰ گرم پروتئین فراهم می‌کند.

 

علیزاده عنوان کرد: نباید به یک منبع خاص پروتئین محدود شد. تکرار زیاد یک نوع ماده غذایی ممکن است هم موجب دل‌زدگی شود و هم از نظر تغذیه‌ای محدودیت ایجاد کند. مثلاً تخم‌مرغ منبع خوبی است، اما نباید هر روز تنها گزینه باشد. تنوع در استفاده از منابع حیوانی و گیاهی پروتئینی، به بدن کمک می‌کند طیف وسیعی از اسیدهای آمینه ضروری و ریزمغذی‌ها را دریافت کند.

 

وی ادامه داد: به خانواده‌ها توصیه می‌شود که از کودکی، مصرف پروتئین در وعده صبحانه را به‌عنوان یک عادت تغذیه‌ای درست در سبک زندگی فرزندان خود نهادینه کنند. دانش‌آموزان، کارمندان، ورزشکاران و سالمندان، همگی به یک صبحانه پروتئینی و کامل نیاز دارند. حذف یا کم‌اهمیت دانستن این وعده، در درازمدت می‌تواند زمینه‌ساز مشکلات متابولیک، چاقی یا کاهش عملکرد ذهنی و بدنی شود.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 56073
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید