parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/08/21 - 09:23
  • - تعداد بازدید: 43
  • - زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZMhk

توصیه‌های کارشناس تغذیه برای کاهش مصرف قند و شکر

کارشناس تغذیه در بیمارستان امام علی(ع) بجنورد با اشاره به افزایش چشمگیر موارد ابتلا به دیابت در کشور گفت: در ایران از هر ۱۰ نفر، یک نفر به دیابت مبتلاست و حدود نیمی از مبتلایان از بیماری خود اطلاعی ندارند.

زهره اسدی در گفت و گو با وبدا؛ افزود: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، بزرگسالان مبتلا به دیابت دو تا سه برابر بیش از سایر افراد در معرض خطر سکته قلبی و مغزی قرار دارند. در حال حاضر با توجه به روند رو‌به‌افزایش چاقی و اضافه‌وزن، توصیه می‌شود کمتر از پنج درصد از انرژی روزانه از قندهای ساده تأمین شود.

 

این کارشناس با تأکید بر اینکه بخش زیادی از قند مصرفی ما از طریق مواد غذایی صنعتی و فرآوری‌شده وارد بدن می‌شود، گفت: نوشابه‌های گازدار، ماءالشعیر، آبمیوه‌های صنعتی، شیرکاکائو، بستنی، انواع بیسکوئیت، کیک، شیرینی و شکلات از مهم‌ترین منابع قند افزوده هستند.

 

وی افزود: زنان نباید بیش از ۱۰۰ کالری (معادل ۶ قاشق چای‌خوری) و مردان بیش از ۱۵۰ کالری (۹ قاشق چای‌خوری) شکر در روز مصرف کنند. برای مثال، یک قاشق غذاخوری سس گوجه‌فرنگی حدود ۴ گرم شکر دارد و یک قوطی نوشابه شیرین‌شده حاوی حدود ۳۰ گرم شکر، یعنی ۱۰ قاشق چای‌خوری است.

 

وی توصیه‌هایی برای خودمراقبتی کاهش مصرف قند و شکر را هم بیان کرد و گفت: مصرف شیرینی‌ها، شکلات‌ها، مربا و شربت‌ها را به حداقل برسانید. به‌جای نوشابه‌های گازدار و آبمیوه‌های صنعتی از آب، دوغ، کفیر یا آبمیوه‌های طبیعی استفاده کنید. هنگام خرید، برچسب مواد غذایی را بخوانید و محصولاتی با کمترین قند افزوده انتخاب کنید. در پخت‌و‌پز خانگی مقدار شکر را کاهش دهید. در تهیه کیک و شیرینی خانگی از میوه‌های تازه یا پخته استفاده کنید.

 

وی با بیان اینکه همراه چای از چند دانه توت خشک، انجیر یا کشمش به‌جای قند و شکر بهره ببرید. عنوان کرد: بهترین راه کاهش مصرف شیرینی‌ها، نخریدن یا کمتر خریدن آن‌هاست.

 

پیشگیری و کنترل دیابت با تغذیه سالم و سبک زندگی مناسب 

وی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین راهکارهای پیشگیری و کنترل دیابت، حفظ وزن مناسب بدن است. ادامه داد: اضافه‌وزن به‌ویژه در ناحیه شکم، مقاومت بدن نسبت به انسولین را افزایش می‌دهد و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را بالا می‌برد. کاهش حتی ۵ تا ۱۰ درصد از وزن بدن در افراد دارای اضافه‌وزن می‌تواند به‌طور چشمگیری قند خون، فشارخون و چربی‌های خون را بهبود دهد.ورزش منظم (حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی در روز مثل پیاده‌روی تند) همراه با تغذیه متعادل، بهترین روش برای کنترل وزن است.

 

اسدی افزود: از دیگر عوامل کلیدی در کنترل دیابت، تنظیم وعده‌ها و میان‌وعده‌های غذایی است. بهتر است افراد دیابتی یا در معرض خطر، سه وعده اصلی و دو تا سه میان‌وعده سبک در طول روز مصرف کنند تا قند خون در سطح ثابتی باقی بماند.

 

وی اضافه کرد: حذف وعده‌ها یا خوردن حجم زیاد غذا در یک وعده باعث نوسانات شدید قند خون می‌شود. مصرف نان و غلات سبوس‌دار، پروتئین‌های کم‌چرب (مانند مرغ، ماهی و حبوبات)، و چربی‌های مفید (مثل روغن زیتون و مغزها) توصیه می‌شود.

 

این کارشناس تغذیه عنوان کرد: همچنین، افزایش مصرف سبزیجات و میوه‌های تازه نقش بسیار مؤثری در کنترل قند خون دارد. سبزیجات سرشار از فیبر، ویتامین و مواد معدنی هستند و به کند شدن جذب قند کمک می‌کنند. میوه‌ها نیز باید در حد تعادل و ترجیحاً به‌صورت کامل (نه آب‌میوه) مصرف شوند. انتخاب میوه‌های با قند کمتر مانند سیب، گلابی، آلبالو، مرکبات و کیوی برای افراد دیابتی مناسب‌تر است.

 

این کارشناس تأکید کرد: پیشگیری از دیابت و بیماری‌های قلبی با تغییرات ساده در سبک زندگی امکان‌پذیر است. کافی است تصمیم بگیریم قند کمتری مصرف کنیم. 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 58470

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید