parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/07/02 - 10:28
  • - تعداد بازدید: 22
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZJWk

عرقیات گیاهی بدون مجوز،تهدید پنهان سلامت جامعه

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه عرقیات گیاهی نیز مانند داروها حساس هستند و مصرف نادرست آن‌ها می‌تواند عوارض جدی به همراه داشته باشد، نسبت به مصرف عرقیات گیاهی فاقد مجوز یا برچسب معتبر هشدار داد و گفت: این محصولات می‌توانند سلامت مصرف‌کنندگان را به‌شدت تهدید کنند.

 

دکتر طاهره عربی در گفت و گو با وبدا اظهار کرد: عرقیات گیاهی تولیدشده در شرایط غیربهداشتی ممکن است آلوده به میکروب، قارچ یا فلزات سنگین باشند. همچنین در فرآورده‌های فاقد پروانه بهداشتی هیچ تضمینی از ترکیب واقعی گیاه، دوز مصرفی یا اصالت محصول وجود ندارد و ممکن است تنها حاوی عطر مصنوعی یا میزان ناچیزی از گیاه اصلی باشند.

 

افزودنی‌ها و نگهداری غیرمجاز

 

وی افزود: برخی تولیدکنندگان غیرمجاز برای افزایش ماندگاری یا بهبود ظاهر محصول، از مواد نگهدارنده یا افزودنی‌های شیمیایی استفاده می‌کنند که این امر می‌تواند باعث بروز حساسیت، مسمومیت یا واکنش‌های آلرژیک در کودکان، سالمندان و بیماران خاص شود.

 

نبود کنترل کیفیت و آزمایش‌های استاندارد

 

عربی تأکید کرد: محصولات فاقد مجوز هیچ‌گونه آزمون کنترل کیفیت یا ارزیابی میکروبی و تقلب را پشت سر نمی‌گذارند، در حالی‌ که فرآورده‌های دارای مجوز تحت نظارت سازمان غذا و دارو و آزمایشگاه‌های معتمد به‌طور مستمر بررسی می‌شوند.

 

توصیه‌های ایمنی برای خرید و مصرف

 

وی خاطرنشان کرد: شهروندان باید هنگام خرید به شماره پروانه ساخت سازمان غذا و دارو، تاریخ تولید و انقضا، نام و نشانی تولیدکننده و نشان سیب سلامت توجه کنند تا از ایمنی و کیفیت فرآورده اطمینان یابند.

 

دکتر عربی تأکید کرد: عرقیات گیاهی نیز مانند داروها حساس هستند و مصرف نادرست آن‌ها می‌تواند عوارض جدی به همراه داشته باشد؛ بنابراین رعایت دقت، تعادل و مشورت با متخصصان ضروری است.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 57099

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید