نمونه گیری خون از پاشنه پای حدود دو هزار کودک در هر فصل
از پاشنه پای حدود دو هزار کودک جهت کنترل کم کاری تیرویید در هر فصل نمونه گیری خون انجام می شود.
به گزارش وب دا کارشناس بیماری های غیر واگیر مرکز بهداشت بجنورد اظهار داشت: طی نمونه گیری فصلی که هر فصل از دو هزار کودک انجام می گیرد به طور متوسط 7 الی 8 مورد کم کاری تیروئید نوزادان شناسایی می شود و در سال 20 الی 25 مورد کودک طی این آزمایشات شناسایی و آزمایش های سرمی انجام و به متخصص غدد معرفی می شوند .
" قاسم آزمون" اظهار داشت: کودکانی که بیماری کم کاری تیروئید دارند طی سه سال تحت پوشش قرار می گیرند مگر زمانی که پزشک تشخیص دهد نیاز به ادامه روند درمان نیست.
به گفته وی از این آزمایش (نمونه گیری از پاشنه پای نوزادان )برای تشخیص بیماری فنیل کتونوری نیز استفاده می شود.
به گفته وی در هر فصل بطور متوسط یک بیمار طی این آزمایش شناسایی می شود و هم اکنون 17 الی 18 خانواده در گیر این بیماری هستند.
وی افزود: نمونه گیری از پاشنه پای نوزادان از سال 1391 آغاز گردید و این امر سبب شناسایی بیماران و تحت پوشش قرار دادن آن ها برای درمان شد .
به گفته "آزمون" این ازمایش 3 تا 5 روز پس از تولد نوزادان انجام می گیرد .