parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/04/29 - 06:22
  • - تعداد بازدید: 37
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Zvvk
توصیه‌های طب سنتی برای مقابله با گرمازدگی در تابستان؛

پرهیز از غذاهای گرم و سنگین، مصرف خوراکی‌های خنک و سبک

متخصص طب سنتی در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به تدابیر حفظ سلامتی در فصل تابستان، بر رعایت سبک زندگی متناسب با مزاج فصل و پرهیز از عوامل تشدیدکننده گرمازدگی تأکید کرد.

 

دکتر صدیقه مقدادی روز یکشنبه 29 تیرماه 1404 در گفت‌وگو با وبدا اظهار کرد: طبیعت فصل تابستان گرم و خشک است و در این فصل قدرت هضم دستگاه گوارش نسبت به فصول سرد کاهش می‌یابد، بنابراین مصرف غذاهای سنگین و دیرهضم مانند حلیم، کله‌پاچه و جگر توصیه نمی‌شود.

 

وی با اشاره به غذاهایی که می‌توانند سبب تشدید گرمی مزاج در تابستان شوند، گفت: مصرف مواد غذایی با طبع گرم و خشک مانند غذاهای سرخ‌شده، ادویه‌جات تند، فلفل و خوراکی‌های شور باید محدود شود تا بدن در تعادل حرارتی باقی بماند.

 

مقدادی افزود: برای جلوگیری از گرمازدگی در این فصل، مصرف مواد غذایی با طبع سرد و تر بسیار مفید است. کاهو، خیار، کدو و سایر سبزیجات خنک در رژیم غذایی روزانه باید گنجانده شود. همچنین انواع سوپ‌ها و آش‌های سبزیجات‌محور با چاشنی‌های خنک مانند آش آلو، آش آبغوره، آش انار، آش تمرهندی، آش زرشک و سوپ جو از غذاهای توصیه‌شده در طب سنتی هستند.

 

وی ادامه داد: نوشیدنی‌های سنتی و طبیعی مانند شربت آب‌لیمو، شربت سکنجبین و شربت خاکشیر به‌دلیل خاصیت خنک‌کنندگی، از بهترین گزینه‌ها برای تأمین آب بدن و پیشگیری از گرمازدگی محسوب می‌شوند.

 

این متخصص طب سنتی همچنین با اشاره به انتخاب مناسب منابع پروتئینی در تابستان گفت: از میان گوشت‌ها، گوشت پرندگان کوچک نظیر مرغ، جوجه، کبک و بلدرچین و نیز ماهی که هضم راحت‌تری دارند، برای مصرف در این فصل مناسب‌تر هستند.

 

وی در پایان به موضوع فعالیت بدنی در تابستان نیز اشاره کرد و گفت: ورزش‌های سنگین که باعث تعریق زیاد می‌شوند در این فصل می‌توانند بدن را بیش از حد گرم و خشک کنند. بنابراین توصیه می‌شود قبل از ورزش، حتماً آب و مایعات کافی مصرف شود تا از آسیب ناشی از گرما پیشگیری گردد.

 

  • گروه خبری : اخبار ویژه دانشگاه,آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 55947

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید