parcham اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیّت ملی
  • // - 10:48
  • - تعداد بازدید: 56
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Z9X

پرهیز از پرخوری در فاصله افطار و سحر

از مصرف زیاد غذاهای شیرین و چرب در فاصله افطار و سحر بپرهیزید.

به گزارش وب دا کارشناس تغذیه مرکز بهداشت بجنورد ضمن تاکید بر لزوم رعایت تناسب و تعادل غذایی در این فاصله زمانی می گوید: حجم غذای افطار باید کم باشد تا بتوان بعد از مدتی از وعده شام استفاده کرد.



"شهلا جودت" روزه داران را به مصرف میوه و سبزی و مایعات در فاصله بین افطار تا سحر توصیه می کند.



"جودت"اظهار می کند: از مغزهای گیاهی مانند گردو ، پسته ، بادام یا فندق بصورت خام به اندازه و درحد متعادل می توان استفاده کرد، مصرف چای زیاد در وعده سحر توصیه نمی شود چون دفع ادرار را زیاد می کند و بهتر است مصرف چای در طول ساعات افطار تا سحر تقسیم شود.



به گفته وی بهتر است افطار را با چای کمرنگ ولرم و یک عدد خرما شروع کرد و در ادامه از مواد لبنی مانند پنیر و همچنین گردو استفاده نمود و سپس با فاصله زمانی از غذاهای اصلی دیگر به عنوان وعده شام استفاده شود.



وی تاکید می کند:  از مصرف زولبیا، بامیه و سایر شیرینی ها و همچنین غذاها و حلیم های حاوی روغن زیاد، خودداری کنید و زولبیا بامیه نیز حتما باید از شیرینی فروشی های معتبر که وضعیت بهداشتی مطمئنی دارند خریداری شود و از فروشندگان دوره گرد یا سایر مغازه ها تهیه نشود.



این کارشناس تغذیه در خصوص مصرف آش در وعده افطار نیز اضافه می کند:در صورت استفاده از آش، بهتر است میزان روغن و حبوبات در آن زیاد نباشد. کله پاچه، برای افطار توصیه نمی شود چون بسیار چرب و سنگین است و موجب اختلال در کار سیستم گوارش می شود،هنگام افطار یا سحر باید ازمصرف غذاهای خیلی شور یا شیرین خودداری کرد.



"جودت" خاطر نشان می کند: مصرف میوه ها در سحری مناسب هستند. از بین نوشیدنی ها، دوغ های خانگی توصیه می شود اما دوغ های غیرخانگی چون نمک دارند باید محدود شوند. همچنین آبمیوه های خانگی نیز مناسب است.



به گفته وی  بهتر است به جای قند و شکر از خرما استفاده شود اما مقدار زیاد آن می تواند چاق کننده باشد؛ هر 3 عدد خرما حدود 60 کیلوکالری انرژی دارد.



 


  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 1890
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید