استادیار مغز و اعصاب کودکان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تشریح کرد:
تاثیر تغذیه با شیر مادر در صرع نوزادان
استادیار مغز و اعصاب کودکان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به طرح پژوهشی خود در رابطه با ریسک فاکتورهای احتمالی ابتلا به صرع در کودکان با سابقه افت قند خون نوزادی، اظهار کرد: استفاده از شیر مادر میتواند به پیشگیری از مشکلات بهداشتی و عوارضی که ممکن است به صرع منجر شوند، کمک کند.
دکتر میثم بابایی در گفت و گو با وبدا با بیان اینکه هدف از این مطالعه، بررسی عوامل خطر(ریسک فاکتور) مرتبط با ابتلا به صرع در کودکان و نوزادانی است که سابقه افت قند خون در دوران نوزادی را داشتهاند، افزود: تحقیقات در این زمینه میتواند به شناسایی زودهنگام کودکانی که در معرض خطر بالای ابتلا به صرع قرار دارند، کمک کند و به ما این امکان را میدهد که تدابیر پیشگیرانهای را اتخاذ کنیم.
وی با تاکید بر اینکه یافتههای این مطالعه بیانگر آن است که چهار عامل اصلی با احتمال ابتلا به صرع در آینده ارتباط دارند، ادامه داد: چهار عامل اصلی سن نوزاد در زمان افت قند خون، مدت زمان افت قند خون، سابقه خانوادگی صرع و مدت زمان بستری در بخش مراقبت های ویژه هستند.
وی با اشاره به سن نوزاد در زمان افت قند خون، عنوان کرد: سن نوزاد هنگامی که افت قند خون رخ میدهد، میتواند بر روی نتایج درازمدت و سلامت مغز وی تأثیر بگذارد. نوزادان کوچکتر ممکن است آسیب پذیری بیشتری به عوامل استرسزای دیگر داشته باشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: هرچه مدت زمان افت قند خون بیشتر باشد، احتمال آسیب به مغز افزایش مییابد و در نتیجه خطر ابتلا به صرع بالا میرود. این موضوع اهمیت مدیریت سریع و مؤثر افت قند خون را نشان میدهد.
دکتر بابایی اضافه کرد: وجود سابقه خانوادگی از ابتلا به صرع میتواند نشاندهنده زمینههای ارثی یا ژنتیکی باشد که خطر ابتلا به صرع در نسلهای بعدی را افزایش میدهد، همچنین هر چه نوزاد بیشتر در واحد مراقبت ویژه تحت نظر باشد، این مسئله میتواند نشاندهنده شدت وضعیت پزشکی او باشد که ممکن است با مشکلات مغزی و عوارض مرتبط با آن در آینده ارتباط داشته باشد.
متخصص مغز و اعصاب کودکان در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اذعان کرد: با توجه به این یافتهها، به مراکز بهداشت، مراقبین سلامت و پرستاران در بخشهای بستری پیشنهاد میشود که اهمیت تغذیه با شیر ماد، به ویژه در روزهای ابتدایی زندگی نوزادان را به طور مرتب آموزش دهند.
وی با بیان اینکه شیر مادر دارای ترکیبات مغذی و آنتی بادیهای حیاتی است که به تقویت سیستم ایمنی نوزاد و کاهش ریسک بیماریها کمک میکند، تاکید کرد: آموزش در مورد تغذیه مناسب و تأکید بر استفاده از شیر مادر میتواند به پیشگیری از مشکلات بهداشتی و عوارضی که ممکن است به صرع منجر شوند، کمک کند.
نظر دهید