parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/02/17 - 14:29
  • - تعداد بازدید: 41
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZSG4
پیشگیری از تولد فرزندان مبتلا به تالاسمی با آزمایش ساده قبل از ازدواج

ثبت 36 بیمار تالاسمی در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

تالاسمی قابل پیشگیری است، اما نه بدون آگاهی، در روز جهانی تالاسمی، دوباره توجه‌ها به بیماری‌ای جلب می‌شود که با یک آزمایش ساده پیش از ازدواج می‌توان از تولد کودکان مبتلا به نوع شدید آن جلوگیری کرد. اکنون ۳۶ بیمار تالاسمی در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تحت مراقبت‌های تخصصی قرار دارند؛ بیمارانی که اگر آگاهی و پیشگیری در زمان مناسب اتفاق می‌افتاد، شاید هرگز با این بیماری متولد نمی‌شدند.

 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی روز چهارشنبه 17 فروردین 1404 در همین خصوص در گفت و گو با وبدا با تأکید بر اهمیت پیشگیری از تولد نوزادان مبتلا به تالاسمی گفت: بهترین راه پیشگیری از ابتلا به تالاسمی، انجام آزمایش خون پیش از ازدواج است.
 دکتر افشین دلشاد افزود: تالاسمی یک بیماری ارثی خونی است که موجب کم‌خونی خفیف تا شدید می‌شود. این کم‌خونی ناشی از کاهش هموگلوبین و کاهش تعداد گلبول‌های قرمز خون نسبت به میزان طبیعی است.
 
 به گفته وی، افراد ناقل تالاسمی ممکن است ظاهری رنگ‌پریده داشته و دچار خستگی زودرس یا کم‌خونی خفیف باشند، اما معمولاً علامت خاصی ندارند و تنها از طریق آزمایش خون قابل شناسایی‌اند.
 
 این مقام مسئول با اشاره به انواع تالاسمی اظهار کرد: دو نوع اصلی تالاسمی شامل آلفا و بتا است که هر دو می‌توانند به صورت خفیف یا شدید ظاهر شوند. ژن‌های این بیماری از پدر و مادر به فرزندان منتقل می‌شود و به همین دلیل انجام آزمایش خون ساده پیش از انتخاب همسر اهمیت حیاتی دارد. بر اساس توضیحات ارائه‌شده، در صورتی که یکی از والدین حامل ژن تالاسمی باشد، احتمال ناقل بودن فرزندان در هر بارداری ۵۰ درصد است، اما در این حالت فرزند مبتلا به تالاسمی ماژور (شدید) نخواهد بود. اما اگر هر دو والد ناقل ژن باشند، در هر بارداری احتمال تولد فرزند مبتلا به تالاسمی شدید وجود دارد.
 
 وی با بیان اینکه در حوزه بهداشت، خدمات پیشگیرانه و حمایتی مهمی به بیماران تالاسمی و خانواده‌های آنان ارائه می‌شود که هدف اصلی آن، کاهش تولد کودکان مبتلا و ارتقاء کیفیت زندگی بیماران است، عنوان کرد: آزمایش غربالگری پیش از ازدواج، نخستین و مؤثرترین اقدام در پیشگیری از تولد کودک مبتلا به تالاسمی است، این آزمایش برای شناسایی افراد ناقل ژن تالاسمی انجام می‌شود. 
 
وی با اشاره به آزمایشات تکمیلی برای زوجین ناقل، عنوان کرد: در صورت مثبت بودن نتایج اولیه، آزمایش‌های دقیق‌تر برای تشخیص قطعی ژن‌ها انجام می‌شود تا خطر ابتلای فرزندان بررسی شود. 
 
دکتر افشین دلشاد، با اشاره به مشاوره ژنتیک رایگان، عنوان کرد: خانواده‌هایی که در معرض خطر هستند، برای آگاهی از راهکارهای پیشگیری از تولد فرزند مبتلا، به مراکز مشاوره ژنتیک معرفی می‌شوند. 
 
وی ادامه داد: پرونده‌های الکترونیک برای بیماران ناقل یا مبتلا تشکیل و وضعیت سلامت آن‌ها به‌طور منظم رصد می‌شود.
 
 از سوی دیگر، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز با اشاره به حمایت‌های درمانی از بیماران تالاسمی در استان گفت: در حال حاضر ۳۶ بیمار تالاسمی تحت پوشش خدمات تخصصی قرار دارند و از خدمات ویزیت، داروی ایرانی و تزریق خون (ترانسفوزیون) رایگان بهره‌مند می‌شوند. 
 
دکتر محمدرضا صفدری با بیان اینکه یکی از مشکلات عمده بیماران تالاسمی، تفاوت قیمت بین داروهای ایرانی و خارجی است، افزود: بسیاری از این بیماران به سن اشتغال رسیده‌اند اما به‌دلیل شرایط جسمی و اجتماعی، با مشکل جدی در یافتن شغل مناسب مواجه‌اند. 
 
  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 54143
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید