ضرورت آگاهی از اصول مراقبت های بهداشتی برای پیشگیری از آنفولانزای پرندگان
خوشبختانه موردی از آنفولانزای پرندگان در کشور مشاهده نشده است اما آگاهی از اصول مراقبت های بهداشتی در فصل شیوع آنفولانزا برای پیشگیری از این بیماری ضروری است.
به گزارش پایگاه خبری وبدا، مسئول بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه گفت : آنفولانزا یکی از بیماری های خطرناک پرندگان است و عامل آن ویروس می باشد بنابراین می تواند به سرعت منتشر شود و پرندگان زیادی را بیمار کند.
«رضا فاضلی» افزود : ویروس آنفولانزا انواع مختلف دارد و بعضی از آن ها فقط پرندگان را مبتلا می کند و برخی علاوه بر پرندگان زمینه ابتلا در انسان را هم فراهم می کند.
وی تصریح کرد : آنفولانزای فوق حاد پرندگان به عنوان بیماری مشترک بین انسان و حیوان شناخته شد و مبارزه با آن در دنیا بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
وی گفت: وقوع همه گیری این بیماری غیر قابل پیش بینی است و در صورت همه گیری انتشار بیماری بسیار بالاست و پرندگان بیمار درمان نمی شوند بلکه یا از بین می روند و یا باید آن ها را از بین برد.
وی خاطر نشان کرد : بیماری در صورت شیوع، عواقب اجتماعی و اقتصادی گسترده ای به همراه دارد بنابراین رعایت اصول بهداشتی برای پیشگیری از آن لازم و ضروری است.
وی با تاکید بر این که ویروس آنفولانزا در گوشت منجمد مدت طولانی زنده می ماند، تصریح کرد: ویروس آنفولانزا در آب 22 درجه سانتی گراد به مدت 4 روز و در دمای صفر درجه بیش از 30 روز مقاومت می کند.
«فاضلی» افزود : در مدفوع می تواند در دمای 4 درجه به مدت 35- 20 روز و در دمای 20 درجه 7 روز زنده بماند.
وی تصریح کرد : این ویروس دمای 56 درجه را 3 ساعت و دمای 60 درجه را 30 دقیقه تحمل می کند و در بافت ها مدتی طولانی و در کود 3 ماه باقی می ماند.
وی خاطر نشان کرد : ویروس آنفولانزا نسبت به بهسازی و استفاده از پاک کننده ها و ضد عفونی کننده ها حساس است و غیر فعال می شود و در شرایط خشکی و حرارت بالا فورا از بین می رود.