parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/05/28 - 08:16
  • - تعداد بازدید: 184
  • - زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Zjg2

نکات بهداشتی حفظ سلامتی در سفر اربعین

اربعین موسم سفر است، موسم عبور از مسیرهای طولانی، این سفر طولانی و معنوی اقتضاعات ویژه خود را دارد که بخشی از آن به حفظ سلامت بازمی گردد، که نیاز است به بهترین نحو رعایت شود تا بازگشت از این سفر پر بار معنوی همراه با شادابی جسم باشد، برای تامین سلامتی زایئران اباعبدالله حسین، مسئولان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی توصیه هایی را به زائران و مسافران اربعین حسینی مطرح می کنند.

مدیرگروه بیماری ها در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اصول و نکات بهداشتی سفر اربعین را برشمرد و گفت: توصیه نخست این است که افراد برای مواجه نشدن با ازدحام چمعیت در هنگام برگشت، سفر خود را به تعویق نیندازند.

دکتر فلوریان انفرادی در گفت و گو با وبدا؛ با بیان اینکه نکته اصلی در این سفر حفظ سلامتی است، گفت: به زنان باردار، افراد با سابقه بیماری های زمینه ای و قلبی_عروقی، سالمندان، کودکان به ویژه کودکان زیر 5 سال و ... توصیه می شود که سفر نکنند و چنانچه مصر به این سفر هستند حتما با پزشک خود مشورت کنند.

وی افزود: همچنین افرادی که دارای نارسایی کلیه، بیماری هموفیلی و نیازمند به دیالیز هستند نیز به دلیل نبود امکان دیالیز در کشور عراق در رفتن به این سفر پرهیز کنند.

وی با بیان اینکه افراد را از به همراه داشتن داروهای کدئین دار مانند استامینوفن کدئین، ریالین، داروهای شیمی درمانی و .... منع می کنیم، ادامه داد: چنانچه این داروها را دارید حتما نسخه پزشک را نیز به همراه داشته باشید.

وی توصیه کرد: کفش راحت، لباس مناسب، آستین بلند و ترجیحا رنگ روشن داشته باشید، و برای جلوگیری از پشه آئودس در هنگام طلوع و غروب خورشید اسپری دافع حشرات داشته باشید و جوراب بپوشید.

وی داشتن وسایل شخصی، اسپری الکل، مایع ضدعفونی کننده، صابون مایع و ... را ضروری دانست و عنوان کرد: استفاده از ویتامین آد، خشک نگه داشتند و شستن مرتب جوراب ها، استفاده از کفش های استاندارد از تاول زدن پاها پیشگیری می کند.

وی با بیان اینکه توصیه می شود برای پیشگیری از بیماری های تنفسی و ریزگردها، ماسک به همراه داشته باشید، ادامه داد:  افرادی که زمینه بیماری های تنفسی مانند آسم دارند باید اسپری های خود را به همراه داشته باشند و این افراد توصیه می شود از خوردن غذاهای پرادویه پرهیز کنند.

دکتر انفرادی تاکید کرد: اگر علائم تنفسی و تب، سردرد، تنگی نفس، سرفه، بثورات پوستی و یا علائم گوارشی دارید حتما به مراکز درمانی مراجعه کنید، همینطور این افراد نیاز است که اطلاعات کامل خود به همراه سوابق پزشکی، گروه خونی و شماره تلفن ضروری را همیشه به همراه داشته باشند.

این مسئول در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی همچنین گفت: برای پرهیز از مسمومیت های غذایی از خوردن میوه ها و سبزی ها به شدت پرهیز کنید، شیر مصرف نکنید، از آب های بسته بندی استفاده کنید، به همراه غذا لیمو بخورید و غذاهای تازه طبخ شده و داغ استفاده کنید.

دکتر انفرادی شستن دست ها و بهداشت دست ها را در پیشگیری از ابتلا به بیماری ها ضروری و مهم دانست و افزود: از راه های اصلی انتقال بیماری ها دست های آلوده است.

وی ادامه داد: برای جلوگیری از اسهال نیز مراجعه به مراکز درمانی و دریافت سرم و استفاده از پودر او آر اس در این هنگام توصیه می شود.

فضل ا... پسندیده رئیس گروه بیماری های واگیر در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز توصیه های بهداشتی هنگام سفر را مطرح و بیان کرد: تمام تجمع های انسانی موجب شیوع بیشتر بیماری های واگیر، مانند سرخک می شود.

وی با بیان اینکه درمورد واکسن سرخک طبق آخرین دستورالعمل وزارت بهداشت در خصوص پیاده روی اربعین اقدام می شود، گفت: توصیه می شود افراد زیر 15 سال که این واکسن را تزریق نکرده اند، حتما یک دوز واکسن سرخک را حداکثر یک تا دو هفته قبل سفر بزنند.

وی عنوان کرد: افراد بالای 15 سال نیز که سابقه واکسناسیون خود مطلع نیستند می توانند برای دریافت یک دوز واکسن سرخک مراجعه کنند.

وی اضافه کرد: برای جلوگیری از گرمازدگی نیز در طول پیاده روی در ساعت های پیک گرما پیاده روی نکنند، در صورت گرمازدگی باید محل گرم را ترک کنند، لباس های خود را سبک کنند.

وی افزود:  توصیه اکید ما مصرف مایعات به میزان زیاد است، اگر در حالت عادی یک فرد 8 تا 10 لیوان مایعات مصرف می کند، در شرایط گرما باید 1.5 تا 2 برابر بیشتر آب مصرف کند.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 48640
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید