parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/05/08 - 07:09
  • - تعداد بازدید: 70
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Zxxk

هشدار معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی درباره نمک‌های سنتی و نمک دریا

با گسترش تبلیغات فریبنده درباره نمک‌های سنتی و دریا، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نسبت به خطرات مصرف این محصولات هشدار داد.

دکتر امیر امانی، در گفت و گو با وبدا هشدار داد: تنها نمک مجاز برای مصرف، نمک یددار و تصفیه‌شده دارای مجوز معتبر بهداشتی است. متأسفانه برخی نمک‌ها که با عنوان «نمک دریا» یا «نمک دریاچه» در عطاری‌ها یا فروشگاه‌ها عرضه می‌شوند، اغلب تصفیه‌نشده‌اند و حاوی فلزات سنگین مانند سرب، آرسنیک و کادمیوم هستند که می‌توانند منجر به مسمومیت و حتی سرطان شوند.

 

 وی عنوان کرد: طبق اعلام سازمان غذا و دارو، تمامی نمک‌های رنگی، سنتی یا فاقد تصفیه بهداشتی، حتی اگر بسته‌بندی حرفه‌ای داشته باشند، ناسالم و نامناسب برای مصرف انسانی هستند. تبلیغات اغراق‌آمیز درباره خواص درمانی این نمک‌ها هیچ پایه علمی ندارد و صرفاً مصرف‌کننده را فریب می‌دهد.

 

دکتر امانی تأکید کرد: نبود نظارت کافی بر نمک‌های فله‌ای و عرضه‌شده در عطاری‌ها، زمینه‌ساز ورود محصولات ناسالم به بازار شده است. بسیاری از این نمک‌ها در شرایط غیربهداشتی تولید، بسته‌بندی و نگهداری می‌شوند و فاقد هرگونه کنترل کیفی هستند. مصرف چنین نمک‌هایی به‌ویژه برای کودکان، سالمندان و بیماران می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

 

وی همچنین یادآوری کرد: حتی درج کد اصالت روی بسته‌بندی نیز دلیلی بر سلامت محصول نیست، چراکه امکان تقلب وجود دارد. برای اطمینان، کد را در سامانه تی‌تک به آدرس www.ttac.ir یا از طریق اپلیکیشن مربوطه بررسی کنید. در صورت نامعتبر بودن کد، از مصرف خودداری شود.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 56063

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید