همایش آگاهیبخشی درباره ویروس HPV برگزار شد
همزمان با هفته سلامت، همایش آگاهیبخشی درباره ویروس HPV ویژه دانشجویان، با حضور دکترهاشمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی و جمعی از اساتید هیئت علمی، برگزار و با استقبال مخاطبان روبهرو شد.

به گزارش وبدا، در این همایش، دکتر سیداحمدهاشمی متخصص بیماریهای عفونی و استادیار دانشگاه با اشاره به واقعیتهای نگرانکننده درباره ویروس HPV گفت: hpv یکی از ویروسهای دارای DNA و با بیش از ۲۴۰ سویه مختلف، عامل اصلی بروز زگیل تناسلی است و میتواند نواحی تناسلی تا سر و گردن را درگیر کند.
وی افزود: این ویروس مقاوم بوده و برخلاف بسیاری از عوامل بیماریزا، با الکل یا شستوشوی ساده از بین نمیرود و تنها ترکیبات وایتکس در پاکسازی آن مؤثر هستند. ویروس HPV میتواند بین ۳ تا ۷ روز در محیط زنده بماند و در برابر خشکی و گرما نیز مقاوم است.
وی ادامه داد: این ویروس به عنوان شایعترین بیماری منتقله از راه آمیزش جنسی، نخستین عامل بروز سرطان دهانه رحم در زنان است. دکتر هاشمی با بیان اینکه متأسفانه بهدلیل تغییر رفتارهای جنسی، نگرانیها درباره شیوع این بیماری افزایش یافته است.
دکتر هاشمی با توصیه به اینکه هر سال آزمایشهای مربوط به HPV انجام شود، افزود: سالانه ۴۹۳ هزار مورد سرطان دهانه رحم در کشور گزارش میشود و از میان ۶۰۰ هزار زن مبتلا، ۳۴۰ هزار نفر جان خود را از دست میدهند. همچنین، ۸ درصد مرگومیر زنان ناشی از این نوع سرطان است.
وی عنوان کرد: حدود ۸۰ درصد افراد (زن و مرد) در طول عمر خود به نوعی با HPV درگیر میشوند که ۹۰ درصد این ابتلا از طریق رابطه جنسی و تنها ۱۰ درصد از راههای غیرجنسی منتقل میشود. از نکات قابل تأمل این همایش، تأکید بر این بود که بیشتر مبتلایان علامتی ندارند و بسیاری از موارد، تنها در مراحل پایانی سرطان تشخیص داده میشود. با این حال، ۷۹ درصد زنان در مدت دو سال بدون درمان خاصی بهبودی مییابند، اما تبعات روانی این بیماری همچنان سنگین است.
دکتر هاشمی همچنین به عوامل خطر اشاره کرد که شامل آغاز فعالیت جنسی در سنین پایین، داشتن بیش از یک شریک جنسی، مصرف سیگار، مواد مخدر، مشروبات الکلی، روانگردانها و رفتارهای پرخطر جنسی است. همچنین، ویروس در دوران بارداری نیز قابل انتقال است.
وی خاطرنشان کرد: تیپهای ۱۶ و ۱۸ ویروس HPV مسئول ۷۰ درصد سرطانهای دهانه رحم و سرو گردن هستند و در استان ما، پاپیلوماهای مقعدی نیز شیوع بیشتری دارند.
دکتر هاشمی بر واکسیناسیون، تغذیه سالم، فعالیت بدنی، مصرف کافی آب و رعایت بهداشت جنسی به عنوان مؤثرترین راهکارهای پیشگیری از ابتلا به HPV تأکید کرد.
در این همایش که به همت مرکز بهداشت بجنورد برگزار شد، دکتر الهام شرفخانی، فلوشیپ انکولوژی زنان نیز نکات و مواردی از افراد مبتلا و نوع واکسیناسیون را بیان کرد.
نظر دهید