کودکان ، زنان باردار و سالمندان درمعرض خطر بیشتر مسمومیت با گازمنواکسید کربن
كودكان، زنان باردار و سالمندان جزو گروه آسيب پذير و در معرض خطر بيشتر با گاز منواكسيد كربن هستند .
به گزارش « وب دا » رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه با بیان این مطلب گفت : تمامی افراد در معرض خطر مسمومیت با گاز منو اکسید کربن قرار دارند ولی كودكان، زنان باردار و سالمندان جزو گروه آسيب پذير و در معرض خطر بيشتري با منواكسيد كربن هستند و علايم مسموميت در آن ها سريع و با شدت بيشتري ايجاد ميشود.
دکتر « تقی دولت آبادی » تصریح کرد :گاز منو اکسید کربن بی رنگ و بی بو است و بر اثر احتراق ناقص تولید می شود و بخاری، آبگرمکن ، شومینه و اجاق گاز به علت سیستم تهویه نامناسب ( دودکش ) عامل مسمومیت با گاز منو اکسید کربن می شود.
افزود : حالت خواب آلودگی شدید ، کسلی ، خستگی و کاهش قدرت عضلانی از جمله علایم مسمومیت در افراد به شمار می رود و کبودی دست ، دورلب و نوک انگشتان از علایم خطرناک مسمومیت با گاز منواکسید کربن است که در نهایت فرد دچار تنگی نفس شده و فوت می کند.
وی در ادامه تاکید کرد : خارج کردن افراد مصدوم از محیط آلوده و قرار گرفتن در محیط باز و تماس با اورژانس 115 از مهمترین اقدامات پیشگیرانه در برخورد با فرد مسموم است.
این مسئول با بیان اینکه کنترل و انسداد منافذ مسیر دودکش قبل از راه اندازی بخاری بهترین راه پیشگیری از بروز این گونه حوادث و مسمومیت ها به شمار می رود تصریح کرد : توجه به داغ بودن دودکش نیز بهترین آزمایش درست کار کردن دودکش است و همچنین داشتن کلاهک مخصوص دودکش در پشت بام برای جلوگیری از عدم بروز خاموشی بخاری و استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد در پیشگیری از این مسمومیت از اهمیت بالایی برخوردار است .