parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/07/30 - 08:16
  • - تعداد بازدید: 85
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZU7k
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی مطرح کرد: 

پیشگیری از پوکی استخوان با تشخیص زودهنگام و رعایت سبک زندگی سالم

دکتر مرتضی صفی‌خانی فوق تخصص روماتولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: تشخیص زودهنگام و رعایت رژیم غذایی و فعالیت بدنی مناسب، نقش اساسی در پیشگیری از پوکی استخوان دارد.

 

دکتر صفی‌خانی روز چهارشنبه 30 مهرماه 1404 در گفت‌وگو با وبدا به مناسبت هفته ملی سلامت استخوان اظهار کرد: استخوان انسان در حدود ۳۰ سالگی به بیشترین میزان تراکم خود می‌رسد و پس از آن، به‌صورت طبیعی سالیانه از تراکم آن کاسته می‌شود. افرادی که در این سن به حداکثر تراکم استخوان نرسیده باشند، در ادامه زندگی در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار می‌گیرند.

 

وی افزود: عواملی همچون تغذیه نامناسب، زمینه ژنتیکی و کم‌تحرکی از مهم‌ترین دلایل نرسیدن به تراکم مطلوب استخوان هستند. همچنین برخی بیماری‌ها مانند اختلالات تیروئید و بیماری‌های روماتیسمی یا مصرف طولانی‌مدت داروهایی نظیر کورتون می‌تواند روند کاهش تراکم استخوان را تسریع کند.

 

رئیس بیمارستان امام حسن(ع) بجنورد با تأکید بر اهمیت مراجعه به پزشک برای افراد در معرض خطر گفت: همه افراد باید رژیم غذایی سالم را رعایت کنند و به‌طور متوسط روزانه حدود ۱۰۰۰ میلی‌گرم کلسیم از طریق لبنیات، مکمل یا دارو دریافت کنند.

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: درمان باید بلافاصله پس از تشخیص آغاز شود تا از پیشرفت پوکی استخوان و افزایش احتمال شکستگی جلوگیری شود.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: انجام فعالیت‌های ورزشی منظم به‌ویژه ورزش‌های تحمل‌کننده وزن مانند وزنه‌برداری و موارد مشابه آن، در کنار تغذیه مناسب و کنترل بیماری‌های زمینه‌ای، از مؤثرترین راهکارها برای پیشگیری از پوکی استخوان است.

 

  • گروه خبری : اخبار ویژه دانشگاه,آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 57907

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید