• 1402/06/08 - 11:56

ارائه مراقبت به بیماران فشار خونی و دیابتی در دانشگاه علوم پزشکی

رئیس گروه مبارزه با بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه فشارخون بالا عامل مهـم بیماري عروق کرونر قلب و ایسکمی قلبی و نیز سـکته مغـزي خونریزي دهنده است و ارتباط مثبت و مستمر با آن ها دارد، عنوان کرد: مطابق با برنامه کشوري پیشگیري و کنترل فشارخون بالا، مراقبت های مرتبط توسط غیر پزشک در مراکز بهداشتی دانشگاه ارائه می شود.

روح ا... یزدانی در گفت و گو با وبدا؛ با بیان اینکه از دولت سیزدهم، میانگین مراقبت بیمار مبتلا به فشار خون توسط غیر پزشک 44 درصد و میانگین مراقبت بیمار مبتلا به دیابت توسط غیر پزشک29درصدبوده است، افزود: پیشگیري و کنترل فشارخون بالا و عوارض ناشی از آن از برنامه های بهداشت است و طرح خطرسنجی افراد بالای 30 سال نیز یکی از اقدامات موثری است که در این راستا انجام می شود.

وی هدف از برنامه پیشگیری و کنترل فشار خون را ذکر و عنوان کرد: شناسایی افراد در معرض خطر، تغییر و اصلاح شیوه زندگی این افراد، پیگیري و مراقبت و کنترل بیماران فشار خون بالا و افراد در معرض خطر و کارکنـان بهداشتی درمانی در خصوص عوامل مستعد کننده ابتلا بـه فشـار خون بالا، مضرات آن و نحوه پیشگیري آن از جمله اهداف مراقبت های ارائه شده است.