parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/09/04 - 13:13
  • - تعداد بازدید: 19
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZxW3

توانمندسازی ارائه‌دهندگان خدمات سلامت با آموزه‌های طب ایرانی

همایش «تدابیر طب ایرانی در حفظ و تقویت توان باروری» با حضور متخصصان برجسته طب ایرانی و با هدف توانمندسازی ارائه‌دهندگان خدمات سلامت در سطح اول برگزار شد. این برنامه با رویکردی علمی و کاربردی، به بررسی ظرفیت‌های طب ایرانی در ارتقای سلامت باروری پرداخت.

 
به گزارش وبدا، سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، در این همایش که روز یکشنبه 4 آذر 1403 در تالار حافط بجنورد برگزار شد، با تأکید بر هماهنگی و هم‌راستایی طب کلاسیک و طب ایرانی گفت: هر دو رویکرد و هدفی مشترک دارند اما از ابزارهای متفاوتی برای دستیابی به آن استفاده می‌کنند. از این‌رو، لازم است هر کدام از این ابزارها در جایگاه مناسب خود به کار گرفته شوند.
 
دکتر افشین دلشاد با بیان این‌که طب ایرانی دانشی دقیق و ظریف است، بر لزوم انتقال آن به دست متخصصان و افراد صاحب صلاحیت تأکید کرد و افزود: طب سنتی، دانشی تجربی و تاریخی است که اگر به‌درستی استفاده شود، نتایج اثربخش آن در آینده نمایان خواهد شد.
 
وی دانشگاه‌های علوم پزشکی را مرجعی مهم برای آموزش و ترویج طب ایرانی دانست و تصریح کرد که این علم می‌تواند با پرداختن به اصولی همچون تغذیه مناسب، تحرک بدنی و بهداشت روان، در کنار طب کلاسیک نقش‌آفرینی کند.
 
وی به بحران کاهش جمعیت جوان و افت نرخ باروری اشاره کرد و گفت: این روند کشور را به سمت سالمندی سوق می‌دهد که مدیریت آن نیازمند نیروی انسانی جوان است. از این‌رو، استفاده از ظرفیت‌های علمی و عملی طب ایرانی می‌تواند در کنار دیگر روش‌ها به حل این چالش کمک کند.
 
سرپرست معاونت بهداشتی همچنین درباره نقش طب ایرانی در درمان ناباروری اشاره و بیان کرد: اگر این حوزه از دست افراد غیرمتخصص خارج شود، می‌تواند به اقدامات نادرست و نتایج نامطلوب خاتمه دهد. بنابراین بهره‌گیری از دانش متخصصان در این زمینه ضروری است.
 
بر اساس این گزارش، در این همایش، متخصصان برجسته‌ای مانند دکتر نیک‌اختر و دکتر امیر توسلی به ارائه مباحث آموزشی پرداختند. این مباحث شامل اختلالات پیش از بارداری در طب رایج و ایرانی، مراحل هضم در طب ایرانی، ارتباط اعضای بدن با باروری سالم، علل ناباروری در هر دو رویکرد، تدابیر سبک زندگی سالم، و معرفی مواد غذایی تقویت‌کننده باروری بود.
 
 
گفتنی است، این رویداد با همت معاونت بهداشتی و با همکاری معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه برگزار شد که با هدف آموزش و توانمندسازی پزشکان، پرستاران، ماماها، کارشناسان تغذیه و بهداشت، و دیگر فعالان حوزه سلامت برگزار شد و گامی مؤثر در راستای استفاده بهینه از آموزه‌های طب ایرانی در حفظ و ارتقای سلامت باروری به شمار می‌آید.
 
 
 
 
  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 50591
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید