• 1402/08/23 - 08:03

حدود 40 درصد از افراد بالای 18 سال استان مبتلا به فشار خون بالا هستند

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: در آخرین بررسی که بر اساس مطالعه کشوری عوامل خطر بیماری های غیرواگیر انجام شد، حدود 40 درصد افراد بالای 18 سال استان مبتلا به فشار خون بالا هستند.

دکتر محمدرضا اکبری روز سه‌شنبه 23 آبان ماه 1402 در گفتگو با پایگاه خبری وب دا اظهار کرد: فشار خون بالا، مهم ترین بیماری بی علامت است که بسیاری از افراد مبتلا به آن از بیماری خود آگاهی ندارند.

وی با بیان اینکه در میان آقایان از هر 4 نفر و در میان بانوان از هر 5 نفر به بیماری فشار خون بالا مبتلا هستند، تصریح کرد: مصرف بی رویه نمک، مصرف دخانیات، اضافه وزن و چاقی، کمبود فعالیت بدنی و استفاده از غذای چرب و فست فودی مهم ترین عوامل ابتلا به فشار خون بالا است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: از عوارض مهم بیماری فشار خون بالا، می توان به سکته های قلبی و مغزی، نابینایی و از کارافتادگی کلیه ها اشاره کرد.

وی بیان داشت: مهم ترین عوامل کنترل بیماری فشار خون بالا در افراد مبتلا به این بیماری، رعایت توصیه های پزشکی، مصرف داروهای تجویز شده، کنترل منظم فشار خون، تغییر سبک زندگی و کنترل و کاهش استرس است.

دکتر اکبری در پایان تأکید کرد: تمامی افراد بالای 18 سال می توانند با مراجعه به مراکز بهداشتی و درمانی، سنجش فشار خون و مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی خدمات خطر سنجی را دریافت کنند.