parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/06/05 - 07:31
  • - تعداد بازدید: 95
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /appsettingFree

کبد چرب قابل درمان است

پزشک در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه تجمع چربی در کبد اگر بیش از 10 درصد وزن کبد باشد، فرد دچار کبد چرب است، گفت: این بیماری قابل درمان است و برای پیشگیری از آن به اصلاح سبک زندگی و اگوی غذایی نیاز است.

دکتر عالمی در گفت و گو با وبدا؛ با بیان اینکه کبد چرب 4 گرید دارد، افزود: گرید یک و دو این بیماری خطرناک نیست و سریع تر نیز درمان می شود اما گرید 3 و 4 بیماری در صورت عدم درمان ممکن است به سیروز کبدی و سرطان تبدیل شود.

وی افزایش وزن را در ابتلا به کبد چرب بسیار مهم دانست و اضافه کرد: افزایش وزن، بیماری دیابت، مصرف برخی داروها افراد را مستعد ابتلا به کبد چرب می کند.

دکتر عالمی خستگی، درد کاهش وزن، زردی ،خارش، اسهال، استفراغ و درد شکمی را از علائم کبر چرب ذکر و بیان کرد: این بیماری را می توان با انجام سونوگرافی و سی تی اسکن به طور قطع تشخیص داد.

وی افراد را از مصرف مواد غذایی پر چرب و فست فود ها منع کرد و گفت: افرادی که دارای افزایش وزن، چاقی شکمی و یا دارای سابقه ژنتیکی هستند، در معرض ابتلا به کبد چرب هستند، این افراد باید به کاهش اشتها، خستگی و ضعف بیشتر توجه کنند.

وی مردان را مستعد ابتلا به کبد چرب عنوان کرد و گفت: کودکان در سن پایین به کبدچرب مبتلا نمی شوند اما در سنین بالا به دلیل عدم تحرک و الگوی نادرست تغذیه ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.

وی توصیه کرد: از مصرف روغن ها ترانس پرهیز، میوه ها، حبوبات، لبنیات کم چرب و ویتامین ها و سبزی ها به طور روزانه مصرف شود.

وی تاکید کرد: زنان مبتلا به کبد چرب که قصد بارداری دارند بهتر است ابتدا نسبت به درمان بیماری و سپس بارداری اقدام کنند.

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 48727
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید