parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/01/30 - 07:10
  • - تعداد بازدید: 35
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZZD4

اثرات و خطرات دود دست دوم بر سلامت عمومی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با تاکید بر اثرات جدی و خطرناک مصرف دخانیات، اعلام کرد: دخانیات یکی از مهم‌ترین عوامل خطر قابل پیشگیری برای بروز بیماری‌های غیرواگیر از جمله بیماری‌های قلبی‌عروقی، سرطان‌ها، بیماری‌های تنفسی و سکته‌های مغزی است و سالانه میلیون‌ها نفر در سراسر جهان به علت مصرف مستقیم یا مواجهه با دود دست دوم سیگار جان خود را از دست می‌دهند.

دکتر افشین دلشاد در گفت و گو با وبدا اظهار کرد: دود دست دوم، شامل دود ناشی از انتهای روشن سیگار و دود بازدمی فرد سیگاری است که حاوی بیش از ۷۰۰۰ ماده شیمیایی بوده و دست‌کم ۷۰ ماده آن سرطان‌زا هستند.

 

وی با بیان اینکه کودکان، زنان باردار و سالمندان از جمله گروه‌هایی هستند که بیشترین آسیب را از مواجهه با دود دست دوم متحمل می‌شوند، عنوان کرد: کاهش ظرفیت ریوی، افزایش خطر آسم، عفونت‌های تنفسی و اختلالات رشد از پیامدهای جدی قرار گرفتن در معرض این دود است.

 

معاون بهداشتی با اشاره به اهمیت سیاست‌های پیشگیرانه تاکید کرد: ممنوعیت استعمال دخانیات در اماکن عمومی، اجرای قانون جامع کنترل دخانیات، آموزش‌های مستمر و حمایت از ترک مصرف، از راهکارهای مؤثر برای کنترل این معضل است.

 

دکتر دلشاد خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی از طریق پایگاه‌های بهداشتی، طرح‌های آموزشی و همکاری بین‌بخشی، در مسیر ارتقای آگاهی و کاهش مصرف دخانیات تلاش می‌کند.

 

 وی از شهروندان خواست ضمن رعایت حقوق سلامت دیگران، از استعمال دخانیات در محیط‌های بسته به‌ویژه در خانه، خودرو و محل کار خودداری کنند و جهت ترک دخانیات، به مراکز مشاوره و ترک دخانیات  مراجعه کنند.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 53295
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید