parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • // - 09:17
  • - تعداد بازدید: 51
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Z6Y8

سرانه مصرف شیر یکی از شاخصه ای توسعه در هر جامعه است

مدیر گروه دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: شیر یک نوشیدنی کامل و مغذی است که از آن به شکل های مختلف در وعده ها و میان وعده های روزانه استفاده می شود، امروزه سرانه مصرف شیر در هر جامعه یکی از مهمترین شاخص های توسعه به شمار می آید.

به گزارش وب دا نسرین علیزاده یادآور شد: شیر تنها ماده غذایی شناخته شده در طبیعت است که بسیاری از نیازهای بدن را به طور متعادل تأمین می کند .



وی خاطرنشان کرد: این نوشیدنی یکی از بهترین منابع غذایی کلسیم و فسفر محسوب می شود، به عبارت دیگر با نوشیدن یک لیوان شیر (240 میلی لیتر) در روز تقریبأ 12 تا 15 درصد از پروتئین، 30 درصد از کلسیم، بیش از 30 درصد از ویتامین 12B  و 25 درصد از ویتامین 2B مورد نیاز یک فرد بزرگسال تأمین می شود.



علیزاده با بیان اینکه شیر از غنی ترین منابع کلسیم و فسفر است، تاکید کرد: مقدار کافی این مواد معدنی برای رشد، استحکام و سلامت استخوان ها و دندان ها ضروری است. همچنین، در تنظیم بسیاری از فعالیت های حیاتی بدن مانند انعقاد خون، هدایت جریان عصبی، انقباض عضلات، فعالیت آنزیمی و کنترل فشار خون نقش دارد  .



وی اشاره کرد : استفاده منظم از منابع غذایی غنی از کلسیم (مثل شیر کم چرب) در کاهش تجمع چربی در بدن موثر بوده به پیشگیری از چاقی در کودکی و سنین بعد از آن کمک می کند، ترکیبات طبیعی موجود در شیر، عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشیده و با خنثی کردن سموم در شرایط آلودگی هوا از دستگاه تنفس و قلب و عروق محافظت می کند .



علیزاده افزود: شیر منبع خوبی از پروتئین حیوانی با ارزش تغذیه ای بالاست و مصرف آن به تأمین پروتئین مورد نیاز روزانه به ویژه در کودکان و نوجوانان کمک میکند.



وی خاطرنشان کرد: شیر منبع خوبی از ویتامین های گروه B است و مصرف روزانه انواع کم چرب این نوشیدنی در پیشگیری از بیماری های قلب و عروق موثر است و می تواند خطر بروز برخی سرطان ها مانند سرطان روده بزرگ و سینه را کاهش می دهد .



وی اظهار داشت : هر روز 2 تا 3 لیوان شیر بنوشید و برای میان وعده کودکان در مدرسه از انواع شیر پاکتی کوچک استفاده و آنان را به مصرف شیر در مدرسه تشویق کنید .



علیزاده همچنین افزود: در وعده صبحانه یا میان وعده ها در منزل از مخلوط شیر با غلات آماده مصرف یا مخلوط شیر با انواع میوه یا سبزی مثل موز، خرما، هویج و ... استفاده کنید.



علیزاده توصیه کرد: مصرف شیر ساده نسبت به شیر قهوه ارجحیت دارد ولی در صورت تمایل کودکان می توانید از شیرهای طعم دار نیز به جای شیر ساده استفاده کنید.



علیزاده توصیه کرد: شیرهای پرچرب حاوی مقدار قابل توجهی چربی اشباع و کلسترول بوده و توصیه می شود به غیر از کودکان و افراد کم وزن، سایر افراد از انواع شیر با چربی متوسط و کم چرب استفاده کنند.


  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 8442
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید