parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • // - 12:31
  • - تعداد بازدید: 59
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZnW8

شناسایی ۵۷  زوج مشکوک به تالاسمی در سال 98

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی شناسایی ۵۷ زوج مشکوک به تالاسمی در سال 98 در این استان خبر داد و گفت: هفت هزار و ۱۷ زوج سال گذشته به مراکز بهداشتی برای ازدواج مراجعه کردند که تعداد ۵۷ زوج مشکوک شناسایی و در چرخه مراقبت بیماری تالاسمی قرار گرفتند.

به گزارش پایگاه خبری وب دا، روح الله یزدانی اظهار کرد: در حال حاضر ۳۸ بیمار تالاسمی در استان حضور دارند که ۳۵ نفر از آن ها خدمات درمانی دریافت می کنند.



وی ادامه داد: بيماري تالاسمي يكي از شايع‌ترين اختلالات و بيماري‌هاي خوني است كه بصورت ارثي از والدين به فرزندان منتقل مي‌شود.



وی با بیان اینکه براي جبران كمبود يا فقدان هموگلوبين سالم، به بيماران مبتلا به تالاسمي دائم خون تزريق مي‌شود، خاطرنشان کرد: بدن نيز جهت جبران اين كمبود فعاليت سيستم خون سازي خود را در استخوان‌هاي بلند مثل استخوان ران و همچنين استخوان‌هاي پهن مثل استخوان‌ هاي سر و صورت افزايش داده كه اين خود موجب تغيير شكل و بزرگ شدن استخوان‌ هاي فوق و در نتيجه تغيير شكل ظاهري افراد مي‌شود.



یزدانی خاطرنشان کرد :بيماري تالاسمي به دو نوع آلفا و بتا تقسيم مي‌شود كه بتا تالاسمي به دو صورت شديد يا خفيف در افراد ديده مي‌شود.



وی انواع مهم بتا تالاسمي را شامل بتا تالاسمي بینابینی، بتا تالاسمي ماژور (تالاسمي شديد بتا) و بتاتالاسمي مينور (سالم ناقل) ذکر کرد و افزود: اين نوع تالاسمي تنها با آزمايش خون مشخص مي‌شود.



وی تاکید کرد : با توجه به اينكه بيماري تالاسمي نوعي بيماري ارثي است و از والدين ناقل ژن بيماري به فرزندان به ارث مي‌رسد لذا بهترين راه پيشگيري از تولد فرزند مبتلا به تالاسمي انجام آزمايش خون ساده قبل از انتخاب همسر است.



وی بهترين راه پيشگيري از تولد فرزند جديد تالاسمي در خانواده‌هايي كه داراي فرزند تالاسمي هستند را استفاده از برنامه‌ هاي مطمئن تنظيم خانواده با هدف پيشگيري از تولد كودكان مبتلا به تالاسمي از نوع شديد ذکر کرد.


  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 8344
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید