غربالگری پرفشاری خون و دیابت بیش از نیم میلیون نفر در مناطق تحت پوشش دانشگاه
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی با اعلام آمار نهایی «پویش ملی سلامت» از مشارکت بیش از نیم میلیون نفری مردم و غربالگری پرفشاری خون و دیابت 93.41 درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال تحت پوشش دانشگاه در این پویش خبر داد.

دکتر جواد شاهینفر روز یکشنبه یکم بهمنماه 1402 در گفت و گو با وبدا؛ با بیان اینکه پویش ملی سلامت با هدف شناسایی بیماران مبتلا به دیابت و فشارخون بالا، از ۲۰ آبان در استان و همزمان با سراسر کشور آغاز شد، افزود: 527 هزار و 114نفر از جمعیت تحت پوشش دانشگاه در این طرح غربالگری شدند که 9 هزار و 578 نفر از افراد غربالگری شده با احتمال ابتلاء به پرفشاری خون و 3 هزار و 799 نفر با احتمال دیابت شناسایی شدند.
وی با بیان اینکه 93.41 درصد جمعیت تحت پوشش دانشگاه در طرح پویش ملی سلامت مشارکت داشتهاند، ادامه داد: غربالگری دیابت و پرفشاری خون در شهرستانهای گرمه، جاجرم و راز و جرگلان به صورت صد در صد از جمعیت مشمول انجام و در سایر شهرستانهای تحت پوشش دانشگاه نیز پوشش بالای 90 درصد محقق شد.
وی خاطرنشان کرد: هدف از اجرای پویش ملی سلامت مراقبت رایگان بیماران دیابتی و پرفشاری خون در بستر برنامه سلامت خانواده و با تشکیل پرونده الکترونیک سلامت است تا بیماران شناسایی شده هر ماه یا هر سه ماه یک بار توسط مراقبان سلامت و پزشکان مورد رصد قرار گیرند و در صورت نیاز آزمایش ها و دارو دریافت کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از مشارکت خوب مردم استان و تلاشهای ارزشمند کارکنان حوزه بهداشت در خانههای بهداشت و مراکز جامع خدمات سلامت و نیز دست اندرکاران اجرای این پویش ملی در استان قدردانی کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: پویش ملی سلامت، با رویکرد غربالگری دیابت و پرفشاری خون، روز گذشته به پایان رسید و به دنبال آن، چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم از امروز آغاز شده است که تا پانزده بهمن با محوریت دو موضوع افزایش مصرف گروه شیر و لبنیات و تأکید بر مصرف کم نمک و تصفیه شده یددار ادامه دارد.
دکتر شاهینفر عنوان کرد: به دلیل اهمیت استفاده کم و صحیح از نمک، شعار هفته اول چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم «انتخاب همه: نمک کم اما تصفیه شده ید دار» تعیین شده است.
وی بیان کرد: در ادامه پویش ملی سلامت، افراد مشکوک به دیابت و پرفشاری خون شناسایی شده با مراجعه به مراکز بهداشتی، ویزیت و به کارشناس تغذیه ارجاع می شوند.