مصرف آجیل و خشکبار راهی برای حفظ انرژی بدن در ماه رمضان
کارشناس نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی در معاونت غذا و دارو با بیان اینکه حفظ تغذیه مناسب و رژیم غذایی متعادل در این ماه، میتواند از ضعف ناشی از گرسنگی در طول روز جلوگیری کند، افزود: یکی از راهکارهای مهم که به حفظ انرژی بدن در این ایام کمک شایانی خواهد کرد، مصرف آجیل و خشکبار است.

دکتر صادقی در گفت و گو با وبدا؛ با بیان اینکه آجیل، خشکبار و دانههای روغنی سرشار از پروتئین، ویتامینها، مواد معدنی و اسیدهای چرب سالم هستند، خاطرنشان کرد: به همین دلیل لازم است که این مواد غذایی کم حجم اما مقوی را در ماه مبارک رمضان، بهویژه از افطار تا سحر، مصرف کنید.
وی عنوان کرد: ویتامینهایی نظیر ویتامین E در بین اقلام مختلف آجیل، مانند فندق، بادام و گردو، باعث افزایش ایمنی بدن میشود. علاوه بر این، این ویتامین به بهبود جذب ویتامین A کمک میکند، بهویژه در مواردی که ویتامین A در بدن کم باشد. همچنین ویتامین E تأثیر مثبتی در سوخت و ساز آهن در سلولها دارد و به حفظ عملکرد بافت عصبی و سلولهای ایمنی کمک میکند.
این کارشناس بیان کرد: مصرف آجیل همچنین باعث احساس سیری بیشتر در طول روز میشود که میتواند به حفظ انرژی و جلوگیری از ضعف و احساس گرسنگی کمک کند، برخی انواع آجیل و خشکبار از جمله کشمش، زردآلوی خشک و خرما نیز در صورت مصرف متعادل، به کاهش وزن کمک میکنند.
دکتر صادقی یادآوری کرد: کشمش یک منبع خوب فیبر است که به لاغری کمک میکند و همچنین خواص ضدسرطانی، کاهش استرس و تقویت اعصاب دارد، همچنین، خرما با داشتن مقدار زیادی قند طبیعی، به طور مستقیم توسط کبد به انرژی تبدیل میشود و برای راهاندازی سیستم گوارشی پس از روزهداری مفید است.
وی تاکید کرد: مصرف خرما، بهویژه همراه با انواع آجیل و خشکبار، به حفظ سلامت بدن، بهبود تناسب اندام و رفع کمبود آهن کمک میکند، بنابراین، توصیه میشود که این مواد غذایی در ماه مبارک رمضان به رژیم غذایی روزانه افزوده شود.
نظر دهید