یک مسئول در دانشگاه بهمناسبت روز جهانی ایمنی غذا تأکید کرد:
مواد غذایی را به درستی نگهداری کنیم
مدیر نظارت و ارزیابی فراوردههای خوراکی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به مناسبت روز جهانی ایمنی غذا خرید آگاهانه و نگهداری صحیح مواد غذایی، را ضامن سلامت خانوادهها ذکر و شیوه های نگهداری مواد غذایی را تشریح کرد.

دکتر طاهره عربی روز یکشنبه 18 خرداد 1404 در گفت و گو با وبدا اظهار کرد: ایمنی غذا فقط یک مسئولیت سازمانی نیست، بلکه مسئولیتی است که از سفرههای خانوادهها آغاز میشود. هر شهروند با رعایت اصول سادهای همچون بررسی تاریخ انقضا، اجتناب از خرید مواد غذایی فلهای بدون برچسب و نگهداری صحیح مواد در یخچال، میتواند نقش مؤثری در سلامت خود و خانوادهاش ایفا کند.
وی با اشاره به گرمای هوا و افزایش احتمال فساد مواد غذایی بهویژه در فصول گرم اضافه کرد: نگهداری مواد غذایی فاسدشدنی مانند لبنیات، گوشت، سوسیس و کالباس در دمای مناسب و کوتاه کردن زمان نگهداری، از بروز مسمومیتهای غذایی جلوگیری میکند.
مدیر نظارت و ارزیابی فراورده های خوراکی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی تأکید کرد: شهروندان باید هنگام خرید از فروشگاهها یا سوپرمارکتها به سلامت ظاهری بستهبندی، شرایط نگهداری فروشنده و وجود نشان سیب سلامت توجه ویژه داشته باشند.
میکروپلاستیکها بیصدا وارد بدن میشوند
مدیر نظارت و ارزیابی فراورده های خوراکی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی همچنین به خطر پنهان ورود میکروپلاستیکها از طریق ظروف نامناسب اشاره و بیان کرد: استفاده مداوم از ظروف پلاستیکی بیکیفیت یا حرارتدیده، بهویژه در مایکروویو یا برای نگهداری غذاهای داغ، میتواند باعث آزاد شدن ذرات ریز پلاستیکی شود که وارد زنجیره غذایی و بدن انسان میشوند. این ذرات ریز که به آنها میکروپلاستیک گفته میشود، با برخی بیماریهای مزمن و اختلالات هورمونی ارتباط دارند.
دکتر عربی ظروف مناسب برای نگهداری غذا را چنین برشمرد و گفت: بهترین انتخاب برای نگهداری مواد غذایی بهویژه غذاهای داغ یا ترش ظروف پیرکس است. ظروف استیل با درب مناسب هم مقاوم، پایدار و ایمن برای مواد خشک یا سرد هستند.
وی با اشاره به پلاستیکهای دارای نشان استاندارد و BPA-Free، ادامه داد: در صورت نیاز به ظروف پلاستیکی، حتماً نوع باکیفیت و مخصوص نگهداری غذا استفاده شود، نه ظروف بازیافتی یا عمومی.
وی تأکید کرد: از گرمکردن غذا در ظروف پلاستیکی در مایکروویو، یا نگهداری مواد ترش و اسیدی در ظروف یکبارمصرف بهشدت پرهیز کنید.
خرید آگاهانه، گام اول ایمنی غذا
دکتر عربی همچنین به مردم توصیه کرد هنگام خرید مواد غذایی به تاریخ تولید و انقضا دقت کنند، از خرید مواد غذایی فلهای یا بدون بستهبندی معتبر بپرهیزند و از فروشگاههایی خرید کنند که زنجیره سرد را برای مواد یخچالی رعایت میکنند.
این مسئول خاطرنشان کرد: ایمنی غذا در واقع بخشی از ایمنی بدن ماست. این موضوع فقط به مسئولان و تولیدکنندگان مربوط نیست؛ همه مردم باید در این مسیر نقش خود را ایفا کنند. سامانه ۱۹۰ برای گزارش تخلفات بهداشتی در اختیار همگان است، چون سلامت عمومی نیازمند مشارکت عمومی است.
نظر دهید