parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/04/02 - 09:59
  • - تعداد بازدید: 61
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZDmk
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی مطرح کرد:

نسخه تغذیه برای کاهش استرس در بحران

متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه تغذیه سالم و متعادل تأثیر مستقیمی بر کاهش استرس دارد و می‌تواند به تنظیم هورمون‌ های بدن، بهبود عملکرد سیستم عصبی و افزایش احساس آرامش کمک کند، گفت: برخی مواد غذایی دارای ترکیباتی هستند که به کنترل اضطراب و بهبود خلق‌ و خو کمک می‌کنند.

دکتر شیما عبداللهی در گفت و گو با وبدا، با اشاره به مواد غذایی مؤثر در کاهش استرس، افزود: برخی مواد غذایی دارای ترکیباتی مانند امگا ۳، منیزیم، ویتامین‌ های گروه B و آنتی‌ اکسیدان‌ها هستند که به تنظیم هورمون‌های استرس و افزایش آرامش ذهن کمک می‌کنند.

 

وی با بیان اینکه پروتئین‌ها نقش مهمی در حفظ سلامت سیستم عصبی و کاهش علایم استرس دارند، عنوان کرد: مصرف پروتئین‌های باکیفیت باعث تولید انتقال‌ دهنده‌ های عصبی مانند سروتونین و دوپامین می‌شود که در تنظیم خلق‌ و خو و ایجاد احساس آرامش مؤثر هستند.

 

دکتر عبداللهی اعلام کرد: ماهی‌ های چرب (سالمون، تن، ساردین)سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که به کاهش التهاب، بهبود عملکرد مغز و کاهش سطح استرس کمک می‌کنند، تخم‌مرغ نیز منبعی غنی از کولین و ویتامین‌ های گروه B که برای تولید انتقال‌ دهنده‌ های عصبی ضروری بوده و به بهبود خلق‌ و خو کمک می‌کند. این متخصص تغذیه بیان کرد: سبزیجات و میوه‌ها سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌ اکسیدان‌ هایی هستند که تأثیر قابل‌ توجهی بر کاهش استرس دارند. مصرف این مواد مغذی می‌تواند به تنظیم هورمون‌های استرس، تقویت سیستم عصبی و افزایش تولید سروتونین کمک کند.

 

وی با اشاره به چند نوع سبزیجات موثر در کاهش استرس عنوان کرد: سبزیجات برگ‌سبز مانند اسفناج، کلم بروکلی غنی از منیزیم هستند و باعث کاهش تنش‌های عصبی می شوند، میوه‌های سرشار از ویتامین سی مانند پرتقال، و کیوی نیز در کاهش سطح کورتیزول و استرس بسیار موثر هستند، همچنین میوه های مانند موز، بلوبری با تامین پتاسیم و آنتی اکسیدان بالا، در تقویت خلق و خود سهم موثری دارند.

 

این متخصص با تاکید بر اینکه غلات کامل و کربوهیدرات‌ های سالم می‌توانند به تثبیت سطح قند خون و افزایش تولید سروتونین کمک کنند. ادامه داد: این مواد غذایی باعث کاهش نوسانات خلق‌ و خو و ایجاد احساس آرامش می‌شوند. مصرف غلات کامل و کربوهیدرات‌ های پیچیده به جای غلات تصفیه‌ شده و کربوهیدرات‌ های ساده، به تنظیم سیستم عصبی و کاهش اضطراب کمک می‌کند.

 

وی به برخی از این غلات اشاره و بیان کرد: جو دوسر و برنج قهوه‌ای و نان سبوس دار از جمله این غلات هستند. دکتر عبداللهی مصرف آجیل‌ها و دانه‌ های مغذی حاوی ترکیباتی چون منیزیم، روی، امگا ۳ و را نیز مورد تاکید قرار داد.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه نوشیدنی‌ها نیز می‌توانند نقش مهمی در کاهش و درمان استرس مزمن ایفا کنند، یادآوری کرد: چای سبز و ماچا حاوی ال-تیانین هستند که به کاهش استرس و افزایش آرامش کمک می‌کند.  دمنوش بابونه، اسطوخودوس و گل گاوزبان به دلیل خواص آرام‌ بخش خود، به کاهش اضطراب و بهبود خواب کمک می‌کنند. شیر گرم نیز حاوی کلسیم و برخی از اسید های آمینه است که می‌تواند عملکرد سیستم عصبی را تنظیم کرده و به آرامش بدن کمک کند. 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه,اطلاع رسانی در بحران
  • کد خبر : 55441
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید