parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/01/01 - 09:23
  • - تعداد بازدید: 82
  • - زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZSu4

نکاتی درباره آبله مرغان

پزشک متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، با اشاره به شیوع آبله مرغان در فصل بهار، بیان کرد: این بیماری یک عفونت ویروسی مسری است که عمدتاً کودکان را درگیر می‌کند اما بزرگسالان نیز ممکن است به آن مبتلا شوند.

 دکتر عباس ارجمند در گفت و گو با وبدا؛ 
با بیان اینکه شناخت علائم، رعایت نکات پیشگیرانه و آگاهی از روند بیماری می‌تواند در کنترل و درمان آن مؤثر باشد، افزود:آبله مرغان معمولاً ۵ تا ۱۰ روز طول می‌کشد، در روزهای ابتدایی، بیمار مسری است و می‌تواند ویروس را به دیگران منتقل کند. این دوره از ۱ تا ۲ روز قبل از ظاهر شدن بثورات پوستی آغاز شده و تا زمانی که تمام تاول‌ها خشک و پوسته‌پوسته شوند، ادامه دارد. علائم اولیه آبله مرغان وی با اشاره به اینکه علائم اولیه بیماری ۱ تا ۲ روز قبل از بروز بثورات پوستی ظاهر می شوند، ادامه داد: تب خفیف تا متوسط، بی‌حالی و ضعف عمومی، سردرد و گلودرد، کاهش اشتها، درد عضلانی و بدن درد از علائم اولیه این بیماری هستند. این پزشک متخصص اضافه کرد: پس از ۲۴ تا ۴۸ ساعت، بثورات پوستی قرمز رنگ در سراسر بدن ظاهر می‌شوند که به‌تدریج به تاول‌های پر از مایع تبدیل شده و با خارش شدید همراه هستند. بروز بیماری در کودکان دکتر ارجمند با اشاره به اینکه کودکان معمولاً به‌صورت خفیف‌تری به آبله مرغان مبتلا می‌شوند، عنوان کرد: علائم آن شامل تب خفیف (در برخی موارد ممکن است اصلاً تب نداشته باشند)، بی‌قراری و کاهش اشتها، بثورات پوستی پراکنده که به‌مرور افزایش می‌یابد، خارش شدید که باعث ناراحتی کودک می‌شود و در برخی موارد، اگر سیستم ایمنی کودک ضعیف باشد، بیماری می‌تواند شدیدتر شده و با عفونت‌های ثانویه پوستی، التهاب ریه یا مشکلات عصبی همراه شود. اقدامات درمانی و مراقبتی دکتر ارجمند با تاکید بر اینکه آبله مرغان یک بیماری ویروسی است و درمان خاصی برای از بین بردن ویروس وجود ندارد و بیشتر اقدامات درمانی شامل کنترل علائم و جلوگیری از عوارض است، خاطرنشان کرد: در صورت وجود تب، استفاده از استامینوفن (با تجویز پزشک) توصیه می‌شود، برای تسکین خارش می‌توان از لوسیون کالامین استفاده کرد. وی مصرف مایعات کافی و استراحت و تغذیه مناسب را توصیه و بیان کرد: نوشیدن آب و مایعات طبیعی مانند آبمیوه‌ها برای جلوگیری از کم‌آبی بدن و همچنین مصرف غذاهای مقوی و سرشار از ویتامین‌ها، مانند میوه‌ها و سبزیجات توصیه می شود. 
وی گفت: برای جلوگیری از ایجاد جای زخم و عفونت‌های پوستی، ناخن‌های کودک باید کوتاه باشد و در صورت لزوم از دستکش نخی استفاده شود، استفاده از ماسک و خودداری از تماس با افراد دیگر برای جلوگیری از انتقال بیماری نیز ضروری است. 
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
 وی در پاسخ به این سوال گفت: اگر تب بیمار بیشتر از ۴ روز ادامه داشت یا بسیار بالا (بیش از ۳۹ درجه سانتی‌گراد) بود، در صورت مشاهده قرمزی، تورم و چرکی شدن تاول‌ها (نشانه عفونت ثانویه پوستی)، اگر بیمار دچار سرفه‌های شدید، مشکل در تنفس، گیجی یا بیهوشی و در نوزادان زیر ۶ ماه، زنان باردار یا افراد با ضعف سیستم ایمنی که نیاز به مراقبت ویژه دارند حتما باید پزشک مراجعه شود. دکتر ارجمند تأکید کرد: با توجه به شیوع آبله مرغان در فصل بهار، رعایت نکات بهداشتی مانند پرهیز از روبوسی و دست دادن، شستن مرتب دست‌ها و جداسازی بیماران از افراد سالم، می‌تواند از گسترش بیماری جلوگیری کند. همچنین، دریافت واکسیناسیون آبله مرغان در افرادی که تاکنون مبتلا نشده‌اند، بهترین راه پیشگیری از این بیماری و عوارض آن است.
 
 
  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 52661
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید