parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/02/16 - 08:44
  • - تعداد بازدید: 44
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZNX4

نکاتی مهم درباره روماتیسم مفصلی

فوق تخصص روماتولوژی و عضو هیئت علمی در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه روماتیسم یک بیماری التهابی سیستمیک است که برخی از انواع آن می توان به‌طور مزمن مفاصل را درگیر می‌کند، گفت: یکی از شایع‌ترین انواع آن، آرتریت روماتوئید (Rheumatoid Arthritis) است، یک بیماری خودایمنی که طی آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه به مفاصل حمله می‌کند و باعث التهاب و آسیب تدریجی به بافت مفصلی می‌شود.

دکتر نوید داودی در گفت و گو با وبدا، در پاسخ به این سوال که علائم بیماری چگونه بروز می‌ کند؟ گفت: بیمار معمولاً با علائم درد و خشکی مفاصل به‌ویژه در ساعات ابتدایی صبح از خواب بیدار می شود.
 وی افزود:برخلاف آرتروز که اغلب مفاصل بزرگ مانند زانو را درگیر می‌کند و با فعالیت درد افزایش می‌یابد، در آرتریت روماتوئید درد در حالت استراحت (به‌ویژه صبح‌ها) شدیدتر است و با گرم کردن و حرکت بهتر می‌شود.
 
 درمان قطعی وجود ندارد، اما کنترل ممکن است 
 
دکتر داودی با بیان اینکه آرتریت روماتوئید مانند بیماری‌هایی نظیر دیابت و فشار خون درمان قطعی ندارد، عنوان کرد: اما با تشخیص زودهنگام و درمان دارویی مناسب، قابل کنترل است و می‌توان از پیشرفت آسیب به مفاصل و سایر ارگان‌ها جلوگیری کرد. فرد مبتلا باید تحت نظر پزشک متخصص روماتولوژی باشد و درمان را به‌صورت منظم پیگیری کند. 
عوامل زمینه‌ساز و تشدیدکننده بیماری 
 
این پزشک فوق تخصص با بیان اینکه ژنتیک و سابقه خانوادگی در بروز بیماری نقش دارد، خاطرنشان کرد: عوامل محیطی مثل چاقی، مصرف دخانیات و استرس می‌توانند بیماری را تشدید کنند. پیشگیری کامل ممکن نیست، اما با اصلاح سبک زندگی می‌توان شدت بیماری را کاهش داد. 
توصیه‌های تغذیه‌ای و ورزشی 
وی در پاسخ به این سوال که ایا رژیم غذایی خاص و فعالیت ورزشی توصیه می شود، گفت: رژیم غذایی خاصی برای این بیماری پیشنهاد نمی‌شود، اما پیروی از رژیم مدیترانه‌ای برای کنترل وزن و کاهش التهاب مفید است. دکتر داوودی ادامه داد: برخلاف باورهای نادرست، مصرف پای مرغ و قلم توصیه نمی‌شود زیرا این مواد حاوی اسیدهای چرب ناسالم و کالری بالا هستند که می‌توانند باعث افزایش وزن و تشدید علائم شوند. وی عنوان کرد: ورزش منظم نیز به بیماران توصیه می‌شود؛ البته در دوره‌های حاد بیماری که مفاصل ملتهب هستند باید فعالیت فیزیکی محدود شود و پس از کنترل التهاب، ورزش با شدت مناسب از سر گرفته شود.
 
 نقش استرس و خوددرمانی
 عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ادامه داد: استرس و اضطراب با تضعیف سیستم ایمنی، می‌توانند علائم بیماری را تشدید کنند. بنابراین مدیریت روانی بیماری اهمیت زیادی دارد. 
وی هشدار داد:همچنین، خوددرمانی با مسکن‌ها به‌ویژه در بلندمدت بسیار خطرناک است و می‌تواند باعث آسیب به کلیه‌ها و سایر اندام‌ها شود. تشخیص و درمان باید حتماً توسط پزشک انجام گیرد. 
دکتر نوید داودی فوق تخصص روماتولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی، تأکید کرد: اطلاعات مربوط به سلامت باید از منابع علمی و معتبر دریافت شود. استفاده از توصیه‌های افراد غیرمتخصص یا تبلیغات تجاری در فضای مجازی می‌تواند آسیب جدی به بیماران وارد کند. 
  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 53911
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید