parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/02/03 - 07:54
  • - تعداد بازدید: 39
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZvP4

ورزش همگانی، گامی مؤثر در مسیر سلامت جسمی و روانی جامعه

مدیرگروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه با افزایش چالش‌های مرتبط با سبک زندگی کم‌تحرک و استرس‌های روزمره، اهمیت ورزش همگانی بیش از پیش نمایان شده است، گفت: یکی از اثرگذارترین جنبه‌های ورزش، تأثیر آن بر سلامت روان است، تحقیقات نشان می‌دهند که فعالیت بدنی منظم باعث ترشح هورمون‌های شادی‌آور مانند اندورفین و سروتونین می‌شود که در کاهش اضطراب، افسردگی و بهبود خلق‌وخو مؤثرند.

دکتر سیده ریحانه رضوانی در گفت و گو با وبدا؛ با بیان اینکه گسترش ورزش‌های همگانی می‌تواند نقش چشمگیری در پیشگیری از بیماری‌های مزمن، افزایش نشاط اجتماعی و ارتقاء سطح سلامت روانی و جسمی شهروندان ایفا کن، افزود: همچنین، ورزش می‌تواند باعث افزایش اعتماد به نفس، بهبود کیفیت خواب و احساس رضایت از زندگی شود.

 

افزایش تعامل اجتماعی و حس تعلق

وی با بیان اینکه ورزش‌های گروهی یا فعالیت در محیط‌های عمومی مثل پارک‌ها، زمینه‌ساز ایجاد ارتباطات مثبت میان افراد می‌شود، عنوان کرد: این ارتباطات اجتماعی نقش مؤثری در کاهش احساس تنهایی، تقویت روحیه مشارکت و ایجاد حس تعلق اجتماعی دارند.

دکتر رضوانی  با تاکید بر اینکه توسعه ورزش همگانی باید به عنوان یک سرمایه‌گذاری بلندمدت برای سلامت جسمی و روانی جامعه در نظر گرفته شود، ادامه داد: در همین راستا، بسیاری از نهادهای فرهنگی می توانند با برگزاری برنامه‌های ورزشی و ایجاد زیرساخت‌های لازم در فضاهای عمومی، زمینه حضور و مشارکت بیشتر مردم در ورزش‌های همگانی را فراهم سازند.

 

چگونه ورزش به سلامت روان کمک می‌کند؟

 

مدیرگروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی بیان کرد: ورزش کردن با کاهش اضطراب و استرس،  بهبود خلق‌وخو و احساس شادابی، تقویت تمرکز و حافظه، افزایش اعتماد به نفس، بهبود کیفیت خواب شبانه به سلامت روان کمک می کند.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 53439
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید