parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1403/12/27 - 08:30
  • - تعداد بازدید: 90
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Z2t4
گزارش ششمین پایش کشوری وضعیت تغذیه ای ید در جامعه منتشر شد؛

وضعیت نگران کننده مصرف ید در خراسان شمالی

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با توجه به گزارش ششمین پایش کشوری وضعیت تغذیه ای ید درجامعه سال 1402، گفت: تحلیل نتایج حاکی از کاهش میانه ید ادرار در دانش آموزان کشور و خراسان شمالی در مشابه با سال های گذشته و نگران کننده است.

نسرین علیزاده در گفت و گو با وبدا با بیان اینکه وضعیت ید دانش‌آموزان خراسان شمالی مشابه میانگین کشوری است اما وضعیت ید خانم‌های باردار وضعیت مطلوبی ندارد، عنوان کرد: میانه ید ادرار در دانش آموزان درسال 1403 (133میکروگرم در لیتر) است که نسبت به سال 1393 (۱۶۱ میکروگرم در لیتر) کاهش یافته هم چنین میانه ید ادرار مادران باردار دراستان خراسان شمالی  (141میکروگرم درلیتر ) است که با توجه به اینکه این شاخص باید بالاتر از 150 میکروگرم درلیتر باشد، لزوم توجه به وضعیت دریافت ید مادران باردار الزامی است.

 

وی عنوان کرد: متاسفانه تبلیغ نمک های غیر مجاز از جمله نمک دریا، نمک سنگ ونمک های رنگی در فضای مجازی توسط افراد غیر علمی باعث گرایش مردم به مصرف این نوع نمک ها شده است.

 

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه در دانشگاه به نقش ید در سلامت بدن نیز اشاره و عنوان کرد:  ید یکی از عناصر ضروری برای بدن است که نقش حیاتی در عملکرد غده تیروئید دارد، این ماده معدنی برای تولید هورمون‌های تیروئیدی (تیروکسین و تری‌یدوتیرونین) ضروری است و بر رشد، متابولیسم، عملکرد مغز و سیستم عصبی تأثیر می‌گذارد.

 

وی در پاسخ به این سوال که کمبود ید چه عوارضی دارد؟ گفت: بزرگ شدن غده تیروئید (گواتر)، کم‌کاری تیروئید (خستگی، افزایش وزن، افسردگی، کندی ذهنی)، اختلالات رشد و تکامل در کودکان، نقص‌های مادرزادی و مشکلات عصبی در نوزادان، کاهش عملکرد شناختی و مشکلات یادگیری در کودکان از عوارض کمبود ید است.

 

نسرین علیزاده با اشاره به بهترین منابع تامین ید گفت: ، نمک یددار تصفیه شده تبلور مجدد به میزان کم ، بهترین منبع تامین ید است که به راحتی در دسترس بوده و می‌تواند کمبود ید را جبران کند. درزنان باردار با توجه به افزایش نیاز دوران بارداری به ید مکمل یدوفولیک، سه ماه قبل از بارداری تا پایان ماه چهارم واز ماه پنجم تا پایان بارداری مکمل مولتی ویتامن مینرال نیاز مادر باردار به ید را تأمین می کند. 

 

 وی توصیه هایی را نیز مطرح و بیان کرد: روزانه مقدار متعادل نمک یددار استفاده کنید (حدود ۵ گرم در روز)، ماهی و میگو، لبنیات و تخم مرغ مصرف کنید.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 52556
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید