پیشگیری از ابتلا به فشار خون با کاهش مصرف نمک از دوران کودکی
با کاهش مصرف نمک از دوران کودکی باید از ابتلا به فشار خون پیشگیری کرد .
به گزارش « وب دا » مدیر نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی معاونت بهداشتی دانشگاه با بیان این مطلب گفت : نمک یکی از مواد مورد نیاز برای سوخت و ساز مواد خوراکی در بدن ، جابه جایی پیام های عصبی و کارکرد درست ماهیجه ها است .
دکتر « حسن براتی زاده » افزود : اما ثابت شده است که خوردن زیاد نمک موجب افزایش فشار خون ، می شود به ویژه در افرادی که پیشینه خانوادگی فشار خون بالا دارند ، افزایش فشار خون نیز خطر سکته مغزی و حمله قلبی را افزایش می دهد.
وی همچنین بیان کرد : مصرف نمک زیاد باعث ابتلا به پوکی استخوان ، بیماری کلیوی و سرطان معده شده ، شرایط آسم را تشدید می کند و مصرف نمک زیاد باعث افزایش احتباس مایعات در بدن نیز می شود .
وی تاکید کرد : مقدار مصرف روزانه مجاز نمک در کودکان 7 تا 12 ماه 1 گرم ، یک تا 3 سال 2 گرم ، 4تا 6 سال 3 گرم ، 7 تا 10 سال 4 گرم ، 11تا 14 سال 5 گرم و در بزرگسالان نیز 5 گرم در روز است.
دکتر « براتی زاده » با تاکید بر مصرف نمک های ید دار ، تصریح کرد : برای حفظ ید در نمک یددار ، باید نمک را در مدت کمتر از یک سال مصرف کرد ، آن را دور از نور و رطوبت و در ظرف های در بسته پلاستیکی ، چوبی ، سفالی و یا شیشه ای تیره نگهداری کرد و همچنین هنگام پخت غذا بهتر است نمک در انتهای پخت اضافه شود تا (ید)آن حد الامکان حفظ شود .