parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/03/03 - 08:15
  • - تعداد بازدید: 33
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Zw74
زنگ خطر مصرف «ریتالین» در فصل امتحانات؛

تمرکز مصنوعی، سلامت واقعی را تهدید می‌کند

با نزدیک شدن به فصل امتحانات، برخی دانشجویان برای افزایش تمرکز و بهره‌وری تحصیلی به مصرف خودسرانه ریتالین روی می‌آورند. اما عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی هشدار می‌دهد: این دارو نه‌تنها عملکرد تحصیلی را به‌طور مؤثر بهبود نمی‌دهد، بلکه با عوارض جسمی و روانی جدی، سلامت دانشجویان را در معرض تهدید قرار می‌دهد.

دکتر مهدی حارث آبادی روز شنبه سوم خردادماه 1404 در گفت و گو با وبدا با اشاره به افزایش مصرف خودسرانه ریتالین در ایام امتحانات تأکید کرد: وسوسه استفاده از این دارو برای افزایش تمرکز، گرچه ممکن است به‌طور موقت اثرگذار باشد، اما عوارضی دارد که می‌تواند جبران‌ناپذیر باشد.
 
وی مهم‌ترین عوارض جسمی ریتالین را افزایش ضربان قلب، فشار خون بالا، آریتمی‌های قلبی، سکته و حملات قلبی عنوان کرد و افزود: مصرف این دارو بدون تجویز پزشک می‌تواند اختلالاتی مانند بی‌خوابی، کاهش اشتها، ضعف عمومی بدن، تهوع، سرگیجه و تاری دید ایجاد کند. مواردی که در نهایت عملکرد تحصیلی را تضعیف خواهند کرد.
 
وی همچنین به عوارض روانی و رفتاری همچون اضطراب، تحریک‌پذیری، توهم، وابستگی روانی، افسردگی و کاهش خلاقیت اشاره کرد و گفت: متأسفانه مصرف ریتالین نه‌تنها به موفقیت تحصیلی کمک نمی‌کند، بلکه می‌تواند تمرکز واقعی، قدرت تحلیل و تصمیم‌گیری منطقی را نیز تضعیف کند.
 
وی با اشاره به راهکارهایی سالم و موثر برای افزایش تمرکز و عملکرد عنوان کرد: برنامه‌ریزی منظم برای مطالعه و استراحت، خواب کافی و باکیفیت، فعالیت بدنی روزانه، تغذیه متعادل و اجتناب از محرک‌ها، تکنیک‌های تنفس عمیق و آرام‌سازی ذهن چند ارهکار مفید و موثر هستند.
 

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشکده پرستاری و مامایی بجنورد یاداوری کرد: موفقیت واقعی در سایه تعادل جسم و روان شکل می‌گیرد، نه با مصرف داروهای خطرناک و بدون تجویز.

 

  • گروه خبری : اخبار ویژه دانشگاه,آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 54637
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید