parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/09/11 - 11:10
  • - تعداد بازدید: 45
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZrE3

راهکارهایی برای تأمین سلامت روان در معلولان

کارشناس سلامت روان در پایگاه خدمات سلامت به مناسبت 12 آذر، روز جهانی معلولان بر اهمیت سلامت روان این قشر تاکید و بیان کرد: حمایت‌های روانی-اجتماعی برای بهبود کیفیت زندگی افراد دارای معلولیت ضروری است. معلولیت که اغلب با محدودیت‌های جسمی یا حسی همراه است، می‌تواند فشارهای روانی زیادی ایجاد کند. برای مقابله با این چالش‌ها، استفاده از روش‌های روان‌درمانی، مانند تقویت مهارت‌های ارتباطی، شناسایی و مدیریت احساسات، و افزایش عزت نفس می‌تواند مؤثر باشد.

 

زهرا دوستی روز شنبه 10 آذر 1403 در گفت و گو با وبدا، با بیان اینکه تحقیقات نشان داده است که افراد دارای معلولیت پنج برابر بیشتر از دیگران دچار مشکلات روانی می‌شوند، افزود: انزوای اجتماعی، نابرابری در فرصت‌ها و کاهش دسترسی به خدمات در دوران بحران‌ها، این شرایط را تشدید می‌کند.

 

وی ادامه داد: برای بهبود سلامت روان این بخش از جامعه، توصیه می‌شود که جامعه با حمایت عاطفی، ترویج فرهنگ پذیرش و همدلی و ارائه فرصت‌های برابر، نقش مهمی در کاهش استرس و افزایش کیفیت زندگی افراد دارای معلولیت ایفا کند.

 

این کارشناس به نقش ارتقاء آگاهی و پذیرش اجتماعی اشاره و بیان کرد: آموزش عمومی درباره انواع معلولیت‌ها و تاثیرات آن‌ها بر سلامت روان می‌تواند به کاهش انگ اجتماعی و افزایش پذیرش کمک کند. تقویت فرهنگ همدلی و فراهم کردن فرصت‌های برابر برای مشارکت اجتماعی  نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است​​​​.

 

دوستی ادامه داد: استفاده از روان‌درمانی و مشاوره‌های روان‌شناختی برای کمک به افراد دارای معلولیت در شناسایی و مدیریت احساسات، بهبود مهارت‌های ارتباطی، و تقویت عزت نفس بسیار مفید است​​​​، مهارت‌های مدیریت استرس و تنظیم هیجانات نیز به کاهش فشارهای روانی کمک می‌کند.

 

وی توجه به سلامت جسمی را نیز مورد تاکید قرار داد و گفت: سلامت جسمی و روانی به شدت مرتبط هستند. بنابراین ایجاد دسترسی به خدمات درمانی، فعالیت‌های ورزشی متناسب، و تغذیه سالم می‌تواند وضعیت روانی را نیز بهبود بخشد​​.

 

وی با اشاره به اینکه افراد دارای معلولیت ممکن است دچار انزوای اجتماعی شوند، اضافه کرد: برگزاری رویدادها و فعالیت‌های جمعی برای تقویت ارتباطات اجتماعی و کاهش احساس تنهایی توصیه می‌شود، حمایت‌های خانوادگی و جامعه‌محور هم نقش مهمی در کاهش انزوا دارند.

 

وی آموزش مهارت‌های زندگی و دسترسی به خدمات مناسب را نیز برای تأمین سلامت روان این بخش از جامعه مهم ارزیابی کرد و گفت: آموزش مهارت‌هایی مانند تصمیم‌گیری، حل مسئله و مدیریت زمان به افراد دارای معلولیت کمک می‌کند تا استقلال بیشتری پیدا کرده و توانایی خود را در مدیریت زندگی افزایش دهند​​​​.

 

دوستی اضافه کرد: همچنین فراهم کردن امکانات آموزشی، شغلی، و درمانی متناسب با نیازهای خاص این افراد از جمله گام‌های اساسی برای ارتقاء کیفیت زندگی آن‌ها است​​.

 

کارشناس سلامت روان در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بیان کرد: بسیاری از معلولیت‌ها، مانند مشکلات روانی و یادگیری، در ظاهر مشهود نیستند اما می‌توانند تأثیر عمیقی بر زندگی داشته باشند. جامعه باید این نوع معلولیت‌ها را نیز جدی بگیرد و به افراد فرصت‌های برابر بدهد​​​​.

 

وی افزود: اجرای این توصیه‌ها مستلزم همکاری گسترده بین جامعه، دولت، خانواده‌ها و افراد متخصص است.

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 50756
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید