parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/07/02 - 10:31
  • - تعداد بازدید: 125
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Zkq3

راهکارهایی برای مقابله با ترس و اضطراب ناشی از زلزله

مدیرگروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با توجه به زمین لرزه های اخیر در بجنورد و استرس بالای برخی افراد ناشی از زلزله، راهکارهایی را برای مقابله با ترس و اضطراب ناشی از آن مطرح کرد.

دکتر سیده ریحانه رضوانی در گفت و گو با وبدا با تاکید بر اینکه مهم ترین مسئله در شرایط بحرانی، مانند زلزله، حفظ آرامش، خونسردی و کاهش استرس است، افزود: در این روزها سعی کنید کنارهم و در حین آرامش، هوشیار باشید.

وی اضافه کرد: درهنگام روبرو شدن با زلزله و سایر موقعیت‌های بحرانی، اولین و موثر‌ترین راه برای مقابله با حالات روانی نظیر ترس و اضطراب، آمادگی و تجهیز افراد و آموختن کمک‌های اولیه و نحوه‌ درست پناه گرفتن در موقعیت‌های مختلف است. این امر باعث می‌شود که توانایی افراد برای مقابله با ترس ناشی از چنین حوادثی افزایش پیدا کند.

وی با بیان اینکه لازم است افراد در چنین شرایطی امکان استراحت و خواب کافی را داشته باشند تا در صورت وقوع هر پس لرزه احتمالی، آرامش جسمی و روانی و انرژی لازم برای کمک و همدلی با همنوعان خود را داشته باشند، خاطرنشان  کرد: افراد باید سعی کنند در خلال این حادثه، خونسردی خود را حفظ کنند و به طور آگاهانه عمل کنند. از حواشی و شایعات دروغ درباره حوادث احتمالی آینده پرهیز و ترس و نگرانی را در خودتان کنترل کنند.

وی صحبت کردن و ارتباط با دوستان وخانواده را نیز توصیه و بیان کرد: برای داشتن آرامش روانی بیشتر، باید سعی کنید با دوستان و خانواده خود صحبت کنید. انجام این امر قطعا باعث کاهش اضطراب خواهد شد.

وی ذکر کرد: زمان هایی را با دوستان و خانواده خود بگذرانیم و با آنها صحبت کنیم، در مورد نگرانی ها و حس هایمان حرف بزنیم و از بیان آنها خجالت نکشیم اجازه بروز احساساتی مانند گریه و خشم را به خود و دیگران بدهیم.

دکتر رضوانی گفت: فکر کردن و درگیر شدن با مسائل روزانه باعث می‌شود که اشتغال ذهنی فرد نسبت به وقوع زلزله کمتر شود.

وی افزود: در هنگام حوادث و بحران‌ های غیر طبیعی و غیر منتظره، اکثرا واکنش‌های افراد به این گونه حوادث طبیعی است. به همین دلیل به خودتان یا دیگران برچسب ضعیف بودن، ترسو و یا غیرطبیعی بودن نزنیم، از موقعیت‌هایی که استرس را زیاد می کند دوری کنیم.

وی دنبال نکردن اخبار زلزله از منابع غیرموثق را موثر دانست و همچنین عنوان کرد: در مواقع استرس می توان از روش های آرام سازی استفاده کنید، در حضور کودکان در مورد اخبار بد صحبت نکنید، توکل بر خدا و در خواست بهترین احوال از نیروی لایزال الهی را فراموش نکنید.

وی عنوان کرد: در صورتی که احساس کردید برای چند روز متوالی نمی توانید کارهای روزمره را انجام دهید یا کنترل بر حس‌ها و شرایط خود ندارید با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت، درمانگاه ها و یا هرمرکز درمانی که در دسترس شماست از کمک های پزشک، روان‌پزشک یا روانشناس بهره مند شوید.

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 49154
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید