مرکز توسعه فناوریهای هوشمند در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تأسیس شد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: با تأسیس مرکز توسعه فناوریهای هوشمند در این دانشگاه، امکان همکاری با افراد حقیقی و حقوقی برای توسعه فناوریهای نوین و مبتنی بر هوش مصنوعی در حوزه سلامت فراهم شده است.
دکتر جواد شاهینفر روز دوشنبه دوم مردادماه 1402 اظهار کرد: با توجه فرمایشات رهبری معظم انقلاب (مد ظله عالی) و تأکید ایشان مبنی بر لزوم حرکت در مسیر فناوریهای نوین و هوش مصنوعی، امکان همکاری با سایر مراکز آموزش عالی، پارک علم و فناوری، شرکت های فناوری و دانش بنیان در این دانشگاه با تأسیس مرکز توسعه فناوریهای هوشمند فراهم شده است.
وی گفت: این دانشگاه ظرفیتهای علمی و عملیاتی موجود در استان را به دقت شناسایی خواهد کرد، دستهبندی مشکلات و تقاضاهای حوزه سلامت گام بعدی در این مسیر خواهد بود که در نهایت با بهرهگیری از همگرایی با سایر ساختارهای مرتبط در داخل استان، گام تکمیلی در این مسیر را طی خواهیم کرد.
وی عنوان کرد: با بهرهگیری از فناوریهایی همچون هوش مصنوعی و سایر امکانات مبتنی بر فناوری اطلاعات و تکنولوژیهای نو ظهور ضمن حل برخی از مشکلات حوزه سلامت، شاهد ارتقاء کمی و کیفی ساختارهای مرتبط با فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی در استان خواهیم بود و این نوید داده خواهد شد که فضای دانشگاهی و کسب و کارهای نوپای استان، در سایر پروژههای ملی و کلان حوزه سلامت هوشمندتر نقشآفرینی کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی افزود: این دانشگاه با تشکیل کمیتههای تخصصی و احصاء نیازمندیها در حوزه سلامت استان، تقاضاهای این حوزه را به دقت تحلیل و به مراکز علمی و عملیاتی در این حوزه ارائه میکند.
دکتر شاهینفر اظهار کرد: با تحقق این مهم، اقدامات برای جذب رشتههای جدید دانشگاهی از قبیل هوش مصنوعی در سلامت، علم داده در سلامت، جراحی رباتیک و سایر رشتههای مرتبط در دانشگاه علوم پزشکی استان آغاز خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: مذاکرات و تفاهماتی با برخی از دانشگاهها و مراکز فناوری برای تعریف طرحهای پیشران فناوری منعقد شده و یا در حال انجام است.
وی با تأکید بر اینکه یکی از چالشهای جدی پیش روی کشور موضوع هوشمندسازی است، گفت: با دانشگاه بجنورد و برخی از مجموعههای فعال در حوزههای فناوری و هوش مصنوعی تفاهمهایی صورت گرفته، به طوری که قرار است مرکز توسعه فناوری هوشمند دانشگاه بصورت تخصصی به حوزه هوشمندسازی بپردازد تا بتواند طرحهای مرتبط با این حوزه از فناوری را در عرصههای مختلف اعم از پژوهش، آموزش و کسب و کار، تعریف و مدیریت کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه امروز هوش مصنوعی به عرصهای برای رقابت و ارائه خدمات پیشرو در حوزه سلامت تبدیل شده است، از تمام فعالان حقیقی و حقوقی و علاقمندان برای حضور در این عرصه و مشارکت در پیشبرد اهداف متعالی حوزه سلامت، دعوت کرد.