parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/06/17 - 07:01
  • - تعداد بازدید: 41
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZHQk

عرقیجات گیاهی بی‌خطر نیستند

معصومه محمودیان مسئول فراورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان این‌که «طبیعی بودن به معنای بی‌ضرر بودن نیست» نسبت به مصرف بی‌رویه و خودسرانه عرقیجات گیاهی هشدار داد و تأکید کرد که استفاده نادرست یا بیش‌ازحد این فرآورده‌ها بدون مشورت با پزشک یا متخصص طب سنتی می‌تواند پیامدهای جدی برای سلامت به دنبال داشته باشد.

 

محمودیان در گفت و گو با وبدا؛ اظهار کرد: اگرچه در متون طب سنتی به فواید گیاهان دارویی همچون عرق نعناع کاسنی گلاب بیدمشک و شاه‌تره اشاره شده اما بهره‌گیری صحیح از خواص آن‌ها تنها در صورت مصرف متعادل و متناسب با نیاز بدن امکان‌پذیر است و زیاده‌روی در استفاده می‌تواند سبب بروز مشکلات گوارشی قلبی عصبی و حتی افت فشار خون شود.

 

وی با اشاره به برخی عوارض رایج مصرف بی‌رویه توضیح داد: عرق نعناع در دوزهای بالا موجب تحریک معده و افزایش اسید آن شده و در برخی افراد علائم رفلاکس ایجاد می‌کند مصرف مداوم عرق کاسنی می‌تواند سبب کاهش فشار خون و اختلال در اشتها شود.

 

وی افزود: همچنین استفاده زیاد از گلاب ممکن است به حساسیت‌های گوارشی و تحریک صفرا منجر شود همچنین عرق شاه‌تره و بیدمشک در صورت زیاده‌روی باعث افت فشار خون خواب‌آلودگی و کاهش تمرکز خواهند شد.

 

مسئول فراورده های طبیعی، سنتی و مکمل ضمن تأکید بر ضرورت آگاهی‌بخشی در جامعه افزود: مصرف برخی عرقیجات در دوران بارداری شیردهی یا همزمان با داروهای خاص ممنوع است و شهروندان باید از خرید فرآورده‌های فاقد مجوز بهداشتی یا برچسب معتبر خودداری کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: اصل تعادل دقت و مشورت با پزشک یا متخصص در مصرف هر نوع فرآورده گیاهی باید رعایت شود چرا که سلامت بدن در گرو انتخاب‌های هوشمندانه و آگاهانه است.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 56756

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید