تغذیه صحیح در ایام ماه مبارک رمضان
مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به ایام ماه مبارک رمضان گفت: برای روزهداری سالم به ویژه در دوران کرونا، پيروي از يك برنامه غذايي صحيح از اهميت ويژه اي برخوردار است.
نسرین علیزاده در گفتگو با خبرنگار وبدا اظهار کرد: با یک برنامه غذایی در ایام ماه مبارک رمضان باید بتوان هم عادات غذايي غلط را اصلاح كرد و هم از بركات معنوي اين ماه بهره برد.
وی افزود: با رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و با استفاده از گروههای غذایی و جایگزینهای آنها، انرژی، پروتئین و ریزمغذیهای مورد نیاز بدن برای بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن تأمین میشود.
وی عنوان کرد: در ساعات روزهداری که در سال جاری مدت آن حدود 15 ساعت می باشد، گرسنگی میتواند در صورت عدم رعایت اصول تغذیه صحیح در وعده سحر و افطار و یا حذف یکی از وعدهها به ویژه وعده سحری، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به بیماری کووید- 19 را افزایش دهد.
مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: مصـرف مقـادیر کـافی گـروه سـبزی هـا و میـوه هـا در ایـام روزه داری بـا تـامین ویتـامین هـا بـه خصـوص ویتـامین C و پــیش ساز ویتامین A به تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری کووید ١٩ کمک می کنند.
علیزاده عنوان کرد: انـواع حبوبـات منبـع پـروتئین هسـتند و وقتـی همراه با غلات مصرف می شـوند، بـه عنـوان جـایگزین گوشـت، مـرغ و مـاهی مـی تواننـد یـک پـروتئین خـوب و بـا کیفیـت را برای بدن تامین می کنند.
وی درخصوص نکـات مهم در وعـده سـحر گفت: در وعده سحر از غذاهای کم حجـم و غنـی از مـواد مغـذی کـه کـم نمـک، کـم چـرب و کـم شـیرین هسـتند اسـتفاده شـود. اصـولا مصرف زیاد قند، نمک و چربی موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شوند.
وی گفت: همچنین مقــدار مناســبی از ســبزی هــای مختلــف (ســبزی خــوردن و ســالاد ) مصــــرف شــود. ســبزی هــا بــا دارا بــودن مــواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تامین ویتـامین هـا و مـواد معـدنی مـورد نیـاز بـدن، از تشـنگی و خشـکی گلـو کـه مـی تواند فرد را مستعد ابتلا به بیماری کووید ١٩ کند، جلوگیری می کنند.
علیزاده تأکید کرد: با توجه به اینکـه کـم آب شـدن بـدن و خشـکی گلـو مـی توانـد زمینـه را بـرای ابـتلا بـه کوویـد ١٩ فـراهم کنـد، در وعــده ســحر ســبزی هــایی کــه آب بیشــتری دارنــد و در طــول روز از تشــنگی و کــم آبــی بــدن جلــوگیری مــی کننــد مثل کاهو، خیار و گوجه فرنگـی مصـرف شـود.