parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/12/23 - 08:32
  • - تعداد بازدید: 34
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZLe9

راه کارهایی برای پیشگیری از تشنگی در ایام روزه داری

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی راه کارهایی را برای پیشگیری از تشنگی در ایام روزه داری مطرح و عنوان کرد: خوردن چربی ها، مواد غذایی سرخ کردنی و چرب، مصرف زیاد نمک و برخی میوه ها مانند موز در وعده سحر و افطار موجب افزایش عطش در روزه داران می شود.



نسرین علیزاده روز چهارشنبه 23 اسفندماه 1402 در گفت و گو با وبدا با بیان اینکه توصیه می شود، مصرف شیرینی ها به ویژه زولبیا و بامیه کمتر شود، ادامه داد: نوشیدن شربت سکنجبین، آبلیمو یا شربت بیدمشک با گلاب از ایجاد تشنگی زیاد در طول روز پیشگیری می کند.





وی با بیان اینکه برنامه ریزی برای تغذیه سالم در ماه مبارک رمضان موجب بازگشت به رژیم غذایی سالم و متعادل می شوند، خاطرنشان کرد: یک برنامه غذایی متناسب و متعادل با مقدار کافی مواد مغذی،املاح و آب در ماه مبارک رمضان حیاتی است. 





نسرین علیزاده با تاکید به مصرف کافی میوه های تازه و سبزیجات، ادامه داد: روزه داران باید چندین وعده میوه و سبزی در قالب سالاد و دسر از افطار تا سحر مصرف کنند زیرا این گروه غذایی حاوی مقدار زیادی آب و فیبر هستند که تا مدت طولانی در روده می مانند و باعث کاهش تشنگی  فرد می شوند خیار یکی از صیفی جات مفید برای غلبه بر تشنگی است.





وی تصریح کرد: آب بهترین نوشیدنی در ماه مبارک رمضان است و بهتر است برای مصرف راحت تر برش هایی از لیموی تازه یا برگ های تازه نعناع به آن اضافه شود.





 وی ادامه داد: به غیر از آب نوشیدنی های دیگر مثل آب میو ه های طبیعی ، خاکشیر یا شربت آب لیمو را هم در صورت کم شیرین بودن می توان مصرف کرد.





این مسئول یادآوری کرد: چای، قهوه و نوشیدنی های مشابه به علت داشتن کافئین باعث دفع آب در ساعت های اولیه روز و در نتیجه کم آبی می شوند و اما دوغ به علت داشتن نمک توصیه نمی شود.


  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 12812
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید