فعالیت 6 بیمارستان دوستدار کودک در استان
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اعلام کرد: 6 بیمارستان از 7 بیمارستان دارای زایشگاه استان، بر اساس اقدامات و بررسیهای انجام شده، لوح دوست دار کودک دریافت کردهاند.
دکتر جواد شاهینفر در گفتگو با وبدا، با بیان این که در حال حاضر، 6 بيمارستان بر اساس اقداماتی كه انجام دادهاند و نيز بررسيهاي انجام شده امتياز لازم را بر حسب 10 اقدام ضوابط بینالمللی به دست آورده و به عنوان بيمارستانهاي دوستدار كودك شناخته شدهاند، ادامه داد: بيمارستانهاي بنت الهدی، پورسینای آشخانه، امام خمینی(ره) شیروان، جواد الائمه(ع) جاجرم، بیمارستان ثامن الائمه تأمین اجتماعی، بیمارستان نظامی بجنورد(ارتش) از اين جمله اند.
وی عنوان کرد: براي اجرايي شدن طرح بيمارستان دوستدار كودك طبق ضوابط بين المللي 10 اقدام براي موفقيت در شيردهي مورد توجه قرار گرفت كه بر اساس آنها بيمارستانها برگزيده شدند.
دکتر شاهینفر، سياست ترويج تغذيه با شير مادر، آموزش همه كاركنان، آموزش زنان باردار در ارتباط با شيردهي و شروع تغذيه با شير مادر در ساعات نخست تولد را از جمله اين اقدامات برشمرد و گفت: آموزش مادران در مورد چگونگي شيردهي، تغذيه انحصاري با شير مادر، هم اتاقي مادر با نوزاد، تغذيه شيرخوار برحسب تقاضاي وي، ايجاد گروههاي حامي مادران و... را از ديگر اقدامات مطرح شده مطابق با ضوابط دانست كه در بيمارستانهاي دوستدار كودك در استان نيز مورد توجه قرار گرفتهاند.
وی به مهمترین اهداف ایجاد بیمارستان های دوستدار کودک نیز اشاره و اعلام کرد: تقویت راهکارهای حفظ سلامت کودکان با کمک بیمارستان ها، تغییر روش های نادرست تغذیه شیرخواران در بیمارستان ها و زایشگاه های از طریق اجرای ده اقدام، مسئول نمودن، توانمند ساختن و آماده کردن مادران برای تغذیه فرزندانشان با شیرمادر، خاتمه دادن به تبلیغات و توزیع رایگان و کم بهای شیر مصنوعی در بیمارستان ها از جمله اهداف این بیمارستانها هستند.
وی گفت بیمارستان فاروج نیز متقاضی دریافت لوح دوستدار کودک است و اکنون در حال آمادهسازی بیمارستان مطابق استانداردهای لازم است و به محض آمادگی مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
دکتر شاهینفر با تأکید بر اینکه تلاش برای ارتقای خدمات سلامت مادر و کودک و توسعه عدالت در این عرصه از ارکان و اولویتهای کاری ما است، گفت: جهت تحقق این مهم، اینک تخصصتر شدن خدمات درمانی و بهداشتی مناسب برای مادران و کودکان نیاز است.
وی با بیان اینکه توسعه و ارتقاء فضاهای درمانی و بیمارستانی بخشی از نیازهای کنونی برای بهبود خدمات به مادران و کودکان در استان است، خاطرنشان کرد: همکاری و هم افزایی برونبخشی و همچنین مشارکت عمومی در این بخش بسیار حائز اهمیت است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی عنوان کرد: با توجه به اهمیت وجود بیمارستانی تخصصی در حوزه زنان و کودکان و ضرورت احداث آن در مرکز شهر به منظور دسترسی راحت تر و بدون دغدغه مادران و کودکان و خانواده آنان، بیمارستانی تخصصی مادر و کودک با ظرفیت 320 تخت خوابی برای استان پیش بینی شده است و آغاز عملیات آن، معطل معرفی زمین مناسب است.
دکتر شاهینفر گفت: اعتبار پیشبینی شده برای احداث این پروژه مهم، بیش از 2 هزار میلیارد تومان برآورد شده است که در صورت تعیین و تکلیف زمین مناسب برای احداث آن، می توان در کمتر از 5 سال شاهد افتتاح این مهمترین پروژه درمانی داخل شهری استان باشیم؛ بیمارستانی که احداث آن می تواند باری از دغدغه های مادران، کودکان و خانواده های آن ها به هنگام ضرور بکاهد.