گزارش بازدید وب سایت :

کاربران آنلاین : ۳ نفر

تعداد بازدید های امروز : ۲۴ مورد

تعداد بازدید های دیروز : ۱۰۷ مورد

تعداد بازدید های هفته : ۵۳۲ مورد

تعداد بازدید های کل : ۱۰۳۰۰۹۶ مورد

پر بازدید ترین روز : ١٣٩٨/١٢/٦ - ۷۱۷۷ مورد

مروری بر زندگی نامه شهید دکتر مصطفی چمران

چهارشنبه ٣١ خرداد ١٣٩٦ ساعت ٩:٣٣ ق.ظ   ( بازدید : 1097 نفر )


...   و من از مردی سخن می گویم که فرشتگان آسمان او را بهتر می شناسند. آفتاب، هر صبح پیشانی بلندش را بوسه می زد و دست های توانمندش، مشرق خورشید را نشان می داد. عارفْ مردی که گستره خونین لبنان، تا کردستان و مریوان و پاوه و سوسنگرد و حمیدیه و دهلاویه، سجاده گسترده ای بود که در آن به نماز و نیایش می پرداخت.

شهيد دكتر مصطفي چمران، که سخن گفتن از اين مرد عمل و نه مرد سخن، اين نمونه كامل هجرت، جهاد و شهادت ، اين شاگرد مكتب علي(ع) ، اين مالك‏اشتر جنوب لبنان و حمزة كربلاي خوزستان سخت و دشوار است. چرا كه حتي نمي‏توان يكي از ابعاد وجودي او را آنگونه كه هست، توصيف كرد و نبايست انتظار داشت كه بتوانيم تصوير كاملي در اين مختصر از او ترسيم نمايیم ، كه مردان و رهروان راه علي(ع) و حسين(ع) را با اين كلمات مادي و معيارهاي خاكي نمي‏شود توصيف نمود و سنجيد.

 

اين مروري است گذرا و خلاصه ، بر حيات كوتاه اما پرحادثه و سراسر تلاش،  ايثار ، عشق و فداكاري شهيد دكتر مصطفي چمران.

 

مصطفی چمران در سال 1311 خورشیدی در خیابان پانزده خرداد تهران متولد شد. او فرزند حسن چمران ساوجی بود که از روستای چمران ساوه به تهران مهاجرت کرد.
دوران كودكي و تحصيلات ابتدايي را در تهران گذراند و به عنوان دانش آموز ممتاز دبيرستان البرز ، به دانشكدة فني راه يافت
در سال 1336 با احراز رتبة اول در دانشكده فني دانشگاه تهران در رشته الكترونيك فارغ التحصيل شد .


در سال 1337 با استفاده از بورس تحصيلي شاگردان ممتاز به آمريكا اعزام شد
پس از تحقيقات علمي در جمع معروف ترين دانشمندان جهان دردانشگاه بركلي كاليفرنيا ، با ممتازترين درجة علمي موفق به اخذ دكتراي الكترونيك و فيزيك پلاسماگرديد .
در سال 1342 پس از قيام خونين 15 خرداد ، در اقدامي جسورانه و در حالي كه مي توانست به عنوان يكي از بزرگترين دانشمندان جهان داراي يك زندگي كاملاً مرفه در آمريكا باشد ؛ اما به جهت احساس تكليف در مقابل دين خود ، رهسپار مصر شد .
در آن جا به مدت دو سال ، سخت ترين دوره هاي چريكي و جنگ هاي پارتيزاني را آموخت و به عنوان بهترين شاگرد اين دوره انتخاب شد . در سال 1350 جهت ايجاد پايگاه چريكي مستقل براي تعليم رزمندگان ايراني و مبارزه بر عليه صهيونيزم اشغال گر به كشور لبنان عزيمت كرد .
درآن جا به كمك امام موسي صدر، رهبر شيعيان لبنان ، سازمان امل را پي ريزي كرد و به عنوان يك چريك تمام عيار در مقابل اسراييل خون خوار به مبارزه پرداخت .
در سال 1356 با زني به نام « غاده جابر » كه دختر يكي از تاجران ثروتمند لبناني بود ، ازدواج كرد . در سال 1357 با پيروزي ا نقلاب اسلامي به ايران بازگشت و در مدت كوتاهي توانست با توكل برخدا و ايمان و اعتقادي راسخ ، و به كار بستن تمام اندوختة علمي و تجربي خود ، مسئوليتهاي بزرگي را بر دوش گرفته و اقدامات مؤثري را در جهت تثبيت نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران به انجام رساند
از برجسته ترين مسئوليت ها و خدمات وي ، مي توان به موارد زير اشاره كرد
وزير دفاع ، نمايندة مردم تهران در اولين دوره مجلس شوراي اسلامي ، نمايندة امام در شوراي عالي دفاع ، فرمانده جنگهاي نامنظم ، پاكسازي منطقة كردستان و آزادي شهر پاوه از لوث وجود دشمنان .
سرانجام در تاريخ 31 خرداد 1360 در حالي كه از پرواز عارفانة خود كاملاً آگاه بود ، به سوي قربانگاه عشق حركت كرد و در منطقة دهلاويه حوالي شهر سوسنگرد ، بر اثر اصابت تركش خمپاره هاي دشمن شهد شيرين شهادت را نوشيد .

روح بلندش قرین آرامش باد ...


منبع : شبکه بهداشت و درمان شهرستان راز و جرگلان چاپ مطلب ارسال خبر به دوستان





رتبه بندی شما به مطلب فوق:


دیدگاه‌ها 0 نظر

این مطلب فاقد نظر می باشد.








جستجو
سوگندنامه بقراط (۱۱۴۴۴ بازدید)
امپاتی(empathy) چیست؟ (۶۲۴۲ بازدید)
سلام بر محرم (۵۹۶۸ بازدید)

برای مشاهده اوقات شرعی کلیک نمایید ...