سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهركرد گفت، نشانگرهاي رنگي تغذيه اي درج شده بر روي بسته بندي مواد غذايي راهنماي سريع و تكنيكي انتخاب غذاي سالم هستند و مصرف كننده با دقت در اين نشانگرها از محتواي انرِژي، قند، نمك و اسيد چرب ترانس مواد غذايي مطلع مي شود.
![تغذیه سالم با دقت در نشانگرهای رنگی](https://ifdana.fda.gov.ir/getmedia/9e28672b-cad3-461c-9ccd-f2f06182d556/drm.jpg?maxsidesize=750)
به گزارش ایفدانا به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و دارو شهرکرد، دکتر رضا محمدی گفت: بسياري از مردم با بيماري هاي غير واگير مانند ديايت، پرفشاري خون، بيماريهاي قلبي و عروقي و ... دست به گريبانند که منشا اين بيماريها علاوه بر کم تحرکي ناشي از سبک زندگي شهري و ماشيني، عدم رعايت اصول تغذيه صحيح است.
وی افزود، متاسفانه سرانه مصرف نمک، قند و چربي در ايران نسبت به كشورهاي پيشرفته چند برابر است و چندين سال است كه زنگ خطر ابتلا به بيماري هاي غير واگير در كشور به صدا در آمده است.
وي تصريح كرد: با تلاش سازمان غذا و دارو طرح الزام درج نشانگرهاي رنگي تغذيه بر روي بسته بندي مواد غذايي به اجرا در آمده و خوشبختانه اكثر واحدهاي توليدي سراسر كشور ملزم به درج اين نشانگرها بر روي محصولات توليدي خود شده اند.
دكتر محمدي با بيان اينكه هم اكنون ۹۸/۸ درصد مواد غذايي توليد استان داراي نشانگرهاي رنگي تغذيه اند افزود، با الصاق نشانگرهاي رنگي تغذيه اي بر روي بر چسب محصولات غذايي، مصرف كننده از محتواي انرِژي، قند، نمك و اسيد چرب ترانس مطلع مي شود.
وي تاكيد كرد: با توجه به اينكه فرايند شكل گيري عادات و رفتار تغذيه اي در دوران كودكي صورت مي پذيرد اصلاح سبك زندگي و الگوي تغذيه در دوران كودكي از عوامل موثر در پيشگيري و كاهش خطر ابتلا به برخي از بيماري هاي غير واگير مانند اضافه وزن، چاقي، بيماري هاي قلبي –عروقي، ديابت، فشار خون بالا در بزرگسالی است/.