مراسم گرامیداشت هفته ملی جمعیت و تقدیر از فعالان این حوزه برگزار شد
همزمان با هفته ملی جمعیت، همایش باشکوهی با حضور جمعی از مدیران ارشد استان، جانشین فرمانده سپاه استان، مسئولان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، سفیران و داوطلبان سلامت، خانوادههای خوشجمعیت و... برگزار شد.

به گزارش وبدا؛ جانشین فرمانده سپاه حضرت جوالائمه در بسیج اقشار خراسان شمالی روز چهارشنبه 31 اردیبهشت 1404 در این همایش با اشارهای ویژه به طرحهای «نفس» و «شهید قاسم سلیمانی ۲»، از عملکرد دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در این طرحها تقدیر کرد و آن را نشانهای از تکلیفمداری و روحیه جهادی دانست.
سرهنگ براتی اظهار کرد: طرح نفس یکی از طرحهای مشترک سپاه با دانشگاه علوم پزشکی استان است که از بهمن ۱۴۰۱ تاکنون ۳۵۰ مورد مراجعه داشته که در نتیجه آن، ۳۱۴ انصراف از سقط جنین ثبت شده و ۱۸۹ نوزاد سالم پا به جهان گذاشتهاند. این آمار نهتنها افتخارآمیز بلکه بسیار امیدوارکننده است.
وی همچنین با ارائه گزارشی از روند اجرای طرح شهید سلیمانی ۲، به نقش فعال دانشگاه در برگزاری جلسات کارگروههای ششگانه اشاره کرد و افزود: این همکاریها گامی بلند در مسیر ترویج فرزندآوری و جوانسازی جمعیت بوده است.
در بخش دیگری از سخنان خود، سرهنگ براتی با گرامیداشت یاد و خاطره شهید آیتالله ابراهیمی رئیسی، دو ویژگی بارز آن شهید یعنی اخلاص و توکل به خداوند را الگو و راهگشای مسیر خادمان ملت دانست و تصریح کرد: با تکیه بر این خصایص و الگوبرداری از سیره شهدا، میتوان مسیر مجاهدت را در استان ادامه داد و مردم را محور تمام امور قرار داد.
وی نظام سلامت خراسان شمالی را خادمان واقعی مردم خواند و تأکید کرد: مدیران دانشگاه و کادر سلامت با نیت خالصانه و جهادی، برای ارتقاء سلامت مردم در میدان حضور دارند.
افزایش سواد سلامت، نخستین رسالت دانشگاه در حوزه جمعیت است
مشاور امور بانوان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، در همایش ملی جمعیت، با تأکید بر اهمیت ارتقای سطح سواد سلامت، اظهار کرد: نخستین وظیفه ما در مسیر تحقق اهداف جمعیتی، افزایش و ارتقای آموزشهای حوزه سلامت است. آموزش، سنگبنای اصلی در توانمندسازی جامعه برای بهرهبرداری صحیح از فرصت پنجره جمعیتی است.
دکتر مریم پورآدینه افزود: با ارتقای سواد سلامت، نهتنها بهرهوری از پنجره جمعیتی موجود بهبود مییابد، بلکه زمینهساز تقویت فرهنگ و باورهای جمعیتی در میان آحاد مردم نیز میشود. این مسئله، یادآور مسئولیت مشترک همه ما در قبال آینده جمعیتی کشور است.
مشاور امور بانوان دانشگاه، نرخ باروری کل استان را حدود ۲ عنوان کرد و گفت: در باروری کل، به ازای هر پدر و مادر باید یک فرد در خانواده متولد شود، در حال حاضر، استان به این عدد نزدیک است، با این حال، بار جمعیتی در استان بهصورت نامتوازن بر دوش برخی شهرستانهاست و سایر شهرستانها نیازمند تلاش بیشتر برای تقویت شاخصهای جمعیتی هستند.
بنابراین گزارش این مراسم با اجرای برنامههای شاد، متنوع و فرهنگی همراه بود که شور و شوق خاصی به فضای سالن بخشید. حضور پررنگ جوانان، زوجهای جوان و خانوادههای الگوی جمعیتی، روح تازهای در دل برنامه دمید و نمادی از پویایی و زنده بودن فرهنگ فرزندآوری آگاهانه و مسئولانه بود.
در این آیین، با اهدای لوح تقدیر و هدایا به نوعروسان، خانوادههای خوشجمعیت، داوطلبان و سفیران سلامت، مراقبین سلامت و دبیران کمیتههای تخصصی ستاد هماهنگی جوانی جمعیت دانشگاه، از تلاشهای ارزشمند آنان در ترویج سبک زندگی سالم، پایبندی به ارزشهای خانواده و ترویج فرهنگ جمعیت تقدیر بهعمل آمد.
لینک گزارش تصویری:
نظر دهید