parcham جهش تولید، با مشارکت مردم
  • 1403/11/15 - 12:38
  • - تعداد بازدید: 53
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Z4f3

تفاوت سرماخوردگی و آلرژی

متخصص آسم و آلرژی و عضو هیئت علمی در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه، در فصول سرد و بهار، بسیاری از افراد دچار آبریزش بینی، عطسه و سرفه می‌شوند، گفت: اما این علائم همیشه نشانه سرماخوردگی نیستند و ممکن است به دلیل آلرژی فصلی یا دائمی ایجاد شده باشند.

دکتر احمد وثوقی مطلق روز دوشنبه 15 بهمن 1403 در گفت و گو با وبدا با بیان اینکه شناخت تفاوت این دو می‌تواند به درمان بهتر و پیشگیری مؤثرتر کمک کند به تفاوت سرماخوردگی و آلرژی اشاره و عنوان کرد: سرماخوردگی معمولاً به دلیل عفونت ویروسی ایجاد می‌شود و علائمی مانند گلودرد، بدن‌درد، تب خفیف و خستگی دارد.

 

این علائم معمولاً بین ۷ تا ۱۰ روز بهبود می‌یابند. وی افزود: آلرژی یک واکنش ایمنی بدن به عوامل محیطی مانند گرده گل، گرد و غبار، موی حیوانات و قارچ‌ها است، این علائم می‌توانند هفته‌ها یا حتی ماه‌ها ادامه داشته باشند و شامل عطسه‌های مکرر، خارش چشم و بینی، آبریزش شفاف بینی و بدون تب هستند. رئیس بیمارستان امام رضا (ع) بجنورد در پاسخ به این سوال که آلرژی چیست و چه عواملی باعث آن می‌شوند؟ گفت: آلرژی به دلیل واکنش بیش‌ازحد سیستم ایمنی به موادی به نام آلرژن ایجاد می‌شود، این مواد معمولاً بی‌ضرر هستند، اما بدن برخی افراد آن‌ها را به‌عنوان یک تهدید شناسایی کرده و باعث واکنش‌های التهابی می‌شود.

 

دکتر وثوقی مطلق مهم‌ترین آلرژن‌ها را نیز برشمرد و اعلام کرد: آلرژن‌های استنشاقی شامل، گرده گیاهان، گرد و غبار، موی حیوانات، قارچ‌ها و کپک‌ها، آلرژن‌های غذایی شامل، شیر، تخم‌مرغ، بادام‌زمینی، آجیل، ماهی، گندم و سویا، آلرژن‌های تماسی شامل نیکل (در زیورآلات)، لاتکس (دستکش‌های پزشکی)، برخی مواد آرایشی و شوینده‌ها هستند.

 

وی روش‌های درمان و کنترل آلرژی را نیز تشریح و بیان کرد: اگر آلرژی فصلی دارید، در روزهایی که میزان گرده‌ها زیاد است، پنجره‌ها را ببندید و از ماسک استفاده کنید، برای آلرژی غذایی، از مصرف مواد حساسیت‌زا پرهیز کنید. وی با اشاره به روش های درمان دارویی، خاطرنشان کرد: آنتی‌هیستامین‌ها، اسپری‌های بینی، داروهای ضدالتهاب و قطره‌های چشمی می‌توانند علائم آلرژی را کاهش دهند، در موارد شدید، تزریق‌های آلرژی می‌توانند بدن را نسبت به آلرژن‌ها مقاوم کنند.

 

این پزشک متخصص به این سوال که چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟ نیز پاسخ داد و گفت: اگر علائم شما طولانی‌مدت است و با مصرف داروهای معمولی بهبود پیدا نمی‌کند یا باعث مشکلاتی مانند تنگی نفس، کهیر شدید یا شوک آلرژیک (آنافیلاکسی) می‌شود، حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید.

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 51817
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید