parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/03/26 - 07:20
  • - تعداد بازدید: 23
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Z74k

عواقب جبران ناپذیر تصمیم‌های ناآگاهانه در بارداری و زایمان

کارشناس سلامت مادران در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه سزارین غیرضروری و سقط عمدی جنین، خطری برای سلامت زنان و نسل آینده است، گفت: برخی از تصمیم‌های ناآگاهانه در حوزه بارداری و زایمان می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری برای مادر، نوزاد و سلامت جامعه داشته باشد.

 

معصومه صولتی در گفت و گو با وبدا، افزود:سزارین تنها زمانی باید انجام شود که طبق نظر پزشک متخصص امکان زایمان طبیعی برای مادر نباشد یا انجام آن باعث به خطر افتادن سلامت مادر و جنین شود. انجام این عمل بدون ضرورت پزشکی، عوارض متعددی برای مادر و نوزاد دارد که می‌تواند کیفیت زندگی آنان را در کوتاه‌مدت و بلندمدت تحت تأثیر قرار دهد.

 

 وی ادامه داد: خونریزی‌های پس از زایمان، پارگی رحم، کاهش باروری، جدا شدن زودرس جفت و افزایش عوارض جفت در بارداری‌های بعدی از جمله پیامدهای سزارین برای مادر است. در نوزاد نیز احتمال زایمان زودرس، نمره آپگار پایین و حتی مرگ وجود دارد.

 

صولتی خاطرنشان کرد: طبق مطالعات جهانی، مرگ‌ومیر مادران در اثر سزارین ۲ تا ۸ برابر بیشتر از زایمان طبیعی است و اگر سزارین پیش از موعد مقرر انجام شود، احتمال مرگ نوزاد به ازای هر هفته زودتر بدنیا آمدن نوزاد ، دو برابر افزایش می‌یابد.

 

وی بیان کرد: نوزادانی که از طریق سزارین متولد می‌شوند، در سال‌های بعد در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری‌های تنفسی، اختلالات التهابی روده، چاقی دوران کودکی و دیابت نوع ۱ قرار دارند.

 

وی ادامه داد: از نظر اقتصادی نیز سزارین بار مالی قابل توجهی برای نظام سلامت دارد و هزینه‌های آن بین ۱۵ تا ۲۰ درصد بیشتر از زایمان طبیعی برآورد می‌شود.

 

کارشناس سلامت مادارن در ادامه به خطرات سقط عمدی جنین نیز اشاره و بیان کرد: سقط جنین عمدی، به معنای پایان دادن آگاهانه به بارداری در شرایط عدم وجود علل مخاطره امیز مادری و جنینی ، یکی از عوامل پرخطر برای سلامت جسمی و روانی زنان است که می‌تواند پیامدهای جبران‌ناپذیری به‌جا بگذارد.

 

معصومه صولتی گفت: خروج ناقص محصولات بارداری، خونریزی شدید، چسبندگی رحم، نارسایی دهانه رحم، خطر نارسایی کلیه، عفونت‌های شدید، شوک عفونی و حتی مرگ مادر از جمله عوارض این اقدام است.

 

وی اضافه کرد: آسیب به رحم، سوراخ شدن آن و درگیری سایر اندام‌های شکمی، ناباروری و دیر باروری ، سقط‌های مکرر خودبخودی و افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان نیز از جمله عوارض بلندمدت سقط عمدی محسوب می‌شود.

 

او با تاکید بر لزوم افزایش آگاهی عمومی خاطرنشان کرد: تصمیم‌گیری آگاهانه و مشاوره با پزشکان متخصص پیش از اقدام به هرگونه عمل مداخله‌ای در بارداری، ضامن سلامت زنان و نسل آینده کشور خواهد بود. 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 55297
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید