parcham سرمایه گذاری برای تولید
  • 1403/12/28 - 08:27
  • - تعداد بازدید: 55
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Z9u4

نقش عوامل روانشناختی در تصادفات رانندگی

مدیرگروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در راستای کاهش تصادفات ناشی از خشم و استرس، توصیه هایی را مطرح و عنوان کرد: همیشه قانون‌مدار و محتاط باشید و از تحریک سایر رانندگان خودداری کنید. در مواجهه با رانندگان خشمگین، نفس عمیق بکشید و از دامن زدن به تنش‌ها پرهیز کنید. در صورت ارتکاب اشتباه، با بالا آوردن دست، عذرخواهی کنید.هرگز رفتار نادرست رانندگان دیگر را تلافی نکنید. حفظ فاصله ایمن با سایر خودروها را در اولویت قرار دهید.از استفاده نادرست از بوق خودرو و حرکات دست یا صورت توهین‌آمیز بپرهیزید.در شرایط خستگی، خواب‌آلودگی، خشم و اضطراب از رانندگی خودداری کنید.برای کاهش استرس هنگام رانندگی، موسیقی ملایم گوش دهید و آرامش خود را حفظ کنید و برنامه زمانی خود را به گونه‌ای تنظیم کنید که کمتر در ترافیک قرار بگیرید.

 
دکتر سیده ریحانه رضوانی روز سه‌شنبه 28 اسفند 1403 در گفت و گو با وبدا با بیان اینکه بر اساس تحقیقات، ویژگی‌های شخصیتی و تنظیم هیجان، تأثیر مستقیمی بر بروز تصادفات رانندگی دارند. افزود: رفتار رانندگی، به عنوان مهم‌ترین عامل مؤثر بر ایمنی ترافیک، تحت تأثیر عوامل فردی همچون توجه، ادراک، تصمیم‌گیری، انگیزه، احساسات و شخصیت و همچنین عوامل محیطی نظیر قوانین و مقررات ترافیکی، فرهنگ اجتماعی و شرایط آب‌وهوایی قرار دارد.
 
وی با اشاره به برخی از نشانه‌های هشداردهنده خشم و استرس هنگام رانندگی عنوان کرد:عصبانیت مداوم از چراغ قرمز و تأخیرهای ترافیکی، پیچیدن ناگهانی جلوی سایر خودروها، رانندگی با سرعت غیرمجاز به‌ویژه در مناطق شهری، مشاجره و بحث با سرنشینان خودرو، کاهش سطح صبوری در رانندگی، احساس رقابت با سایر رانندگان، تمسخر رانندگی دیگران، خودبرتربینی در حین رانندگی از این نشانه ها هستند.
 
دکتر رضوانی با بیان اینکه شیوع تلفات رانندگی در کشور به طور مداوم در حال افزایش است و این مسئله به عنوان نخستین علت مرگ‌ ومیر در گروه سنی زیر ۴۰ سال شناخته می‌شود، گفت: مطالعات نشان می‌دهد که عامل انسانی بیشترین نقش را در این تلفات دارد و شیوه رانندگی تهاجمی و تخلفات ناشی از آن، ریشه در شرایط روانی و شخصیتی افراد دارد.
 
وی ادامه داد: این اقدامات در کنار اجرای برنامه‌های آموزشی و فرهنگ‌سازی عمومی، می‌تواند تأثیر بسزایی در کاهش تصادفات جاده‌ای داشته باشد.
 
  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 52620
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید