حمایت دانشگاه علوم پزشکی از 76 بیمار ثبتشده هموفیلی در استان
مسئول امور بیماران خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به قرار گیری در هفته ملی حمایت از بیماران هموفیلی از حمایت دانشگاه علوم پزشکی از این بیماران خبر داد و گفت: اکنون 76 بیمار هموفیلی در استان (به جز مناطق تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی اسفراین) شناسایی و ثبت شده اند.

مهری فرشاد روز چهارشنبه 4 مردادماه 1402 در گفتگو با وبدا با بیان اینکه این بیماران خدمات درمانی رایگان را در مراکز درمانی دانشگاه دریافت میکنند، ادامه داد: با حمایت دانشگاه علوم پزشکی خدمات ویزیت تخصصی، دارویی، تزریق و آزمایش های مورد نیاز کاملا رایگان به این بیماران ارائه میشود.
وی تصریح کرد: هموفیلی را یک بیماری خونریزیدهنده ژنتیکی و ارثی برشمرد و افزود: با توجه به این که هموفیلی یک بیماری وابسته به جنسیت است معمولا در پسران بروز میکند و دختران به ندرت دچار آن میشوند ولی میتوانند ناقل بیماری باشند.
فرشاد اضافه کرد: هموفیلی A شایعترین نوع بیماری است که به دلیل کمبود فاکتور انعقادی هشت بروز میکند و 80 درصد بیماران به این نوع مبتلا هستند، هموفیلی B نوع دیگری از بیماری است که به دلیل کمبود فاکتور انعقادی 9 رخ می دهد و درصد کمی از بیماران هموفیلی را شامل میشود. انواع دیگری از بیماری نیز بر اثر کمبود فاکتور 11 بروز میکند که علایم خفیفتری دارد.
وی ادامه داد: این بیماری را از نظر شدت علائم به سه دسته خفیف، متوسط و شدید تقسیم میشود که در نوع شدید حتی بدون ضربه و خود به خود ممکن است بیمار دچار خونریزی شود. در نوع متوسط خونریزی خودبه خودی ایجاد نمیشود اما با ضربههای خفیف احتمال بروز خونریزی وجود دارد. در نوع خفیف نیز خونریزی خودبه خودی با ضربههای خفیف وجود ندارد اما با ضربه های متوسط که در افراد عادی مشکلی جدی ایجاد نمیکند، خونریزی رخ میدهد.
مسئول امور بیماران خاص معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ادامه داد: امکان تشخیص این بیماری قبل از تولد با نمونهگیری از پرزهای جفتی در هفته 10 تا 12 حاملگی امکانپذیر است و از نظر ژنتیکی میتوان وجود ژن معیوب را در جنین بررسی کرد.
به گفته وی این تشخیص قبل از تولد در دنیا به عنوان پیشگیری مورد استفاده قرار میگیرد و میتواند در ارائه خدمات درمانی به بیمار و همچنین رعایت ملاحظات و احتیاط لازم از همان بدو تولد کمک کند.